Diljem Njemačke održani protesti protiv vladinih mjera za suzbijanje koronavirusa - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Diljem Njemačke održani protesti protiv vladinih mjera za suzbijanje koronavirusa

Diljem Njemačke održani protesti protiv vladinih mjera za suzbijanje koronavirusa

Preuzeto sa: infocuses

Govornici njemačku vladu optužili za širenje straha od „lažne pandemije“ i „oduzimanja ljudskih prava“

U nekoliko njemačkih gradova su u subotu održani protesti protiv mjera vlade u borbi protiv širenja koronavirusa a protesti su, kako je izvijestila policija, protekli mirno. 

Najviše protivnika mjera protiv koronavirusa, njih 10.000 okupilo se u Minhenu, dvostruko više od prijavljenog, prenosi Hina.

Prije toga policija je u gradu zaustavila jednu povorku zbog toga što se sudionici nisu pridržavali mjera poput nošenja zaštitnih maski.

Organizator protesta, udruga „Querdenken 089“ je sudionike povorke pozvala da se raziđu te da se ponovno okupe na Terezijinom polju, središnjem mjestu današnjih prosvjeda.

Na ovom mjestu se inače održava Oktoberfest koji je ove godine zbog pandemije koronavirusa otkazan.

Govornici na protestu su njemačku vladu optužili za širenje straha od „lažne pandemije“ i „oduzimanja ljudskih prava“ zbog mjera nošenja zaštitnih maski ili održavanja razmaka.

Među protivnicima mjera protiv pandemije našli su se i protivnici cijepljenja. Pojedinci su nosili majice s natpisom „Protiv obaveze cijepljenja, brnjica, državnog nasilja, neiskrenih medija i izdajica naroda“.

Manji protesti s oko 1000 sudionika održani su i u Hanoveru i Visbaden.

Istodobno su u organizaciji sindikata i mirovnih udruga održani i protuprotesti koji su uglavnom bili upereni protiv ekstremno desnih snaga koje u pravilu zajednički marširaju na protestima protiv vladinih anti-korona mjera.

Krajem avgusta u Berlinu je tokom protesta protiv vladinih mjera došlo do izgreda ekstremnih desničara koji su pokušali nasilno ući u zgradu Rajhstaga u kojoj zasjeda njemački parlament Bundestag.

Izvor: infocuses

Loading

O urednik

Također pogledajte

Nijemci izračunali: Isplati li se ikako kupovina nekretnina?

Manje od polovine njemačkih građana stanuje u vlastitoj nekretnini. To je najniža kvota u Evropskoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *