Bečki terorista živio je u stanu koji mu je plaćao grad, pogledajte koliki iznos socijalne pomoći je dobivao: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Bečki terorista živio je u stanu koji mu je plaćao grad, pogledajte koliki iznos socijalne pomoći je dobivao:

Bečki terorista živio je u stanu koji mu je plaćao grad, pogledajte koliki iznos socijalne pomoći je dobivao:

Bečki terorista sjevernomakedonskih korijena Kujtim Fejzulai živio je o državnom trošku, u stanu koji mu je plaćao grad Beč.

Mrzio je grad koji mu je finansirao život, a bez obzira na probleme sa zakonom zbog želje da ratuje u Siriji, Fejzulai je u rekordnom roku dobio subvencionirani stan, piše Kronen Zeitung.

Dvadesetogodišnjak se 11. februara 2020. godine prijavio na program za podršku mladim građanima Beča, a ugovor o najmu stana potpisao je početkom maja, dok drugi za takvo nešto čekaju godinama. Koristio je stan od 41,9 kvadratnih metara.

Zanimljivo je da je Fejzulai dobijao socijalnu pomoć od 917,35 eura, a taj iznos trebao je početkom decembra biti smanjen zbog nedostatka sredstava u toj liniji pomoći.

Kujtim Fejzulai je u ponedjeljak navečer u Beču hladnokrvno ustrijelio četiri osobe. Smrtno su stradale dvije Austrijanke (21 i 39 godina), Austrijanac (44) i njemački državljanin (24) koji su studirali na Univerzitetu primijenjenih umjetnosti u Beču.

Izvor: klix.ba

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *