Ako se vraćate u ovu njemačku saveznu državu ne morate u karantin, evo i zbog čega - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Ako se vraćate u ovu njemačku saveznu državu ne morate u karantin, evo i zbog čega

Ako se vraćate u ovu njemačku saveznu državu ne morate u karantin, evo i zbog čega

Kako prenosi Fenix-magazin Viši upravni sud u Münsteru ukinuo je samoizolaciju za putnike koji se iz rizičnih područja vraćaju u njemačku Saveznu državu Sjeverna Rajna-Vestfalija (NRW).

Prema odluci suda izoliranje putnika koji se iz rizičnih područja vraćaju u NRW nema previše smisla s obzirom na trenutnu situaciju u ovoj njemačkoj saveznoj državi.

– Rizik od zaraze u zemljama koje su povratnici posjetili, ne razlikuje se previše od onog kojeg bi imali da su ostali kod kuće u NRW-u – napisao je Viši upravni sud Münsteru u svojoj odluci.

Drugim riječima, izoliranje putnika pri povratku u NRW nema previše smisla kad ga tu čeka znatno veći broj zaraza. Prema mišljenju suda karantena trenutno nije prikladno sredstvo za suzbijanje pandemije korone u Njemačkoj.

Sud je naveo i primjer jednog tužitelja koji se usprotivio pravilu o karanteni:  Tužitelj iz Bielefelda bio je na Ibizi do 13. novembra, a zatim je putovao na Tenerife. Želi letjeti natrag u Njemačku 22. novembra. Budući da je vrijednost novih infekcija na 100 000 stanovnika u roku od sedam dana na Balearskim otocima znatno niža nego u Bielefeldu, branio se od tvrdnje kako je kvalificiran kao zaražen.

Ministarstvo zdravlja NRW-a prihvatilo je odluku suda navodeći kako cijeli pravilnik mjera više nije primjenjiv s trenutnim učinkom. Glasnogovornica Ministarstva zdravstva je u petak navečer Njemačkoj novinskoj agenciji (dpa) potvrdila kako će okruzima i gradovima poslati odgovarajuću obavijest. 

Izvor: Fenix-magazin/MD/

Loading

O urednik

Također pogledajte

Obratite pozornost na ovo ako imate račun u banci u Njemačkoj. Pogođeno 82 posto klijenata:

Banke u Njemačkoj povećavaju naknade za tekuće račune. Poskupljenjem su pogođeni klijenti gotovo svih banaka. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *