Ova Njemačka pokrajina ide do 10. Januara u totalni “Lockdown” - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Ova Njemačka pokrajina ide do 10. Januara u totalni “Lockdown”

Ova Njemačka pokrajina ide do 10. Januara u totalni “Lockdown”

Prema pisanju Fenix-magazina, zbog nekontroliranog porasta koronskih infekcija, Baden-Württemberg će se “zaključati” nakon Božića barem do 10. januara. Premijer Winfried Kretschmann (Zeleni) najavio je to u petak i rekao da će, ako bude potrebno, tražiti zajedničko rješenje sa susjednim državama Baden-Württemberga, pod uvjetom da se ne može naći jedinstveno nacionalno rješenje.

“Nažalost, situacija je alarmantna”, rekao je Kretschmann. “Imamo znakove ponovnog eksponencijalnog povećanja broja novih infekcija, pa je nužno drastično pooštriti mjere.”

Kretschmann je rekao da će se zalagati za takav korak na konferenciji sa saveznom kancelarkom, koja je će se održati u nedjelju. Ako se neko ne složi oko jedinstvenog rješenja, jugozapad želi krenuti naprijed sa susjednim njemačkim saveznim zemljama (državama). Kako bi tačno trebalo izgledati to “zaključavanje”, još nije odlučeno.

Broj potvrđenih infekcija koronom na jugozapadu Njemačke porastao je za 4.208 slučajeva u jednom danu, na ukupno 179.154 infekcije od početka pandemije. Vrijednost novih infekcija na 100.000 stanovnika u sedam dana u cijeloj je zemlji iznosila 168,8, što je opet više nego prethodnih dana.

Izvor: Fenix-magazin/IM

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *