Söder nas priprema za produženje Lockdown-a? Evo šta će biti nakon 14. februara: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Söder nas priprema za produženje Lockdown-a? Evo šta će biti nakon 14. februara:

Söder nas priprema za produženje Lockdown-a? Evo šta će biti nakon 14. februara:

Prema pisanju portala IN focus Šef CSU Markus Söder (54) priprema nas za produženje lockdowna. Na početku sastanka izvršnog odbora stranke u ponedjeljak, rekao je: „Sljedeća premijerska konferencija očekuje se 10. februara. Svako ko očekuje da se velika otvaranja mogu provesti – s moje tačke gledišta to nije moguće. „Prenosi njemački Bild.

Söder nastavlja: „Svako ko otvori s incidencijom od 90 vrati će se na 150 u vrlo kratkom vremenu. Mutacija je možda i brža.“ Škole imaju prednost pri otvaranju, objasnio je Söder, „ali i uz visoke mjere predostrožnosti,“ .

Najavio je, „Bit će veće i šire otvaranje kad za to bude vrijeme. Pravo vrijeme je kada su incidencije niske. “Podsjetio je na ponovno otvaranje trgovina i restorana u proljeće„ kada je naša ukupna incidencija u cijeloj zemlji bila ispod 10. Još smo miljama daleko od toga ”.

Incidencija 50 je također „dobra orijentacija, ali ne i automatski broj s kojeg možete automatski učiniti sve opet kao i prije.“ Oni koji se otvore s 50 imaju problem što se u vrlo kratkom vremenu vraćaju na veće brojeve.

Njegov cilj u pregovorima s premijerima: „Ista, pravedna i razumljiva pravila za sve.“ Ne bi svi trebali sada gledati na 14. februar „, a zatim deset dana kasnije možda opet učiniti suprotno.“

Na konferenciji premijera, šefovi vlada saveznih država slažu se oko pravila zaključavanja u korona krizi. U januaru su se dogovorili da zatvore trgovine i opsežno zatvaranje škola do 14. februara.

Izvor: IN Focus

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *