Nevjerovatna vremenska prognoza za vikend: Na jugu Njemačke do +20 C, a na sjeveru Njemačke do -20 C i 40 cm snijega, evo gdje će biti najgore: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Nevjerovatna vremenska prognoza za vikend: Na jugu Njemačke do +20 C, a na sjeveru Njemačke do -20 C i 40 cm snijega, evo gdje će biti najgore:

Nevjerovatna vremenska prognoza za vikend: Na jugu Njemačke do +20 C, a na sjeveru Njemačke do -20 C i 40 cm snijega, evo gdje će biti najgore:

Prema pisanju in Focus-a snježni nanosi na sjeveru, proljetna klima i 20 stepeni na jugu: Njemačka se suočava sa ekstremnim vikendom. Ledena kiša takođe bi mogla stvoriti centimetar debeo sloj leda. Piše in Focus

Meteorolozi govore o „rijetkom događaju kojeg su pamtili“ i uspoređuju sa zimom 1978/1979. Stručnjaci za vikend očekuju temperaturni gradijent od dobrih 20 stepeni između sjeverne i južne Njemačke. „Tako nešto se ne događa svaki dan“, rekao je meteorolog iz Njemačke meteorološke službe (DWD) u Offenbachu

Na sjeveru u narednim danima prijeti do 40 centimetara svježeg snijega, kao i „enormni snježni nanosi“ od oluje. Prema informacijama, regija od Emslanda i Münsterlanda do Harza posebno je će biti pogođena od subote navečer.

Na području Rura, Siegerlanda, Srednjeg Hessen-a i Gornje Frankonije, međutim, od nedjelje popodne do ponedjeljka padat će leden kiša, što bi moglo rezultirati slojem leda debljine nekoliko centimetara. DWD računa sa „značajnim prekidima u saobraćaju“ od ledene kiše nalik oluji.

Zimska služba i vozovi se pripremaju:

Zimska služba se u skladu s tim priprema za čišćenje snijega na autocestama u sjevernoj Njemačkoj. Oko 250 zaposlenih će raditi na čišćenju snijega i lega, kako bi se održalo  čistim oko 750 kilometara autoputa na sjeveru.

Izvor: in Focus

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *