Nakon otvaranja vrtića i škola, od sljedeće sedmice najavljena daljnja otvaranja, evo o čemu je riječ: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Nakon otvaranja vrtića i škola, od sljedeće sedmice najavljena daljnja otvaranja, evo o čemu je riječ:

Nakon otvaranja vrtića i škola, od sljedeće sedmice najavljena daljnja otvaranja, evo o čemu je riječ:

Škole i vrtići u većini njemačkih saveznih država od ponedjeljka ponovno otvaraju vrata za učenike nižih razreda osnovnih škola i maturante uz stroga higijenska pravila i pridržavanje propisanih mjera.

Prema riječima premijera Södera, u Bavarskoj će se sljedeće sedmice moći otvoriti ne samo frizeri, već i prakse za njege stopala. Uz to, vrtlarima, vrtnim centrima i cvjećarnicama trebalo bi biti dozvoljeno da ponovo prodaju svoju robu, kao što je Söder najavio u Minhenu.

Pored toga, planirano je otvaranje vrtnih centara i cvjećara. „Jer se radi o pokvarljivoj robi“, objasnio je Söder. Prema Söderu, o tim bi koracima otvaranja bavarski kabinet trebao odlučiti u utorak.

U saveznim državama Saska i Donja Saska nastava u školama je djelomice počela već prošle sedmice, a od ponedjeljka škole i vrtiće otvara daljnjih deset saveznih država.

 4,050 total views,  2 views today

O urednik

Također pogledajte

SADA I ZVANIČNO: Lockdown će biti produžen! No nije sve tako strašno, evo šta je sve dogovoreno i šta se sve mijenja u Njemačkoj:

Vlada saveznih državna i državna vlada danas ( srijeda 03.02.2021) su produžile lockdown, do 28. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *