TOTALNI LOCKDOWN! Broj novozaraženih u Njemačkoj konstantno raste, daljnjeg ublažavanja mjera neće ni biti? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / TOTALNI LOCKDOWN! Broj novozaraženih u Njemačkoj konstantno raste, daljnjeg ublažavanja mjera neće ni biti?

TOTALNI LOCKDOWN! Broj novozaraženih u Njemačkoj konstantno raste, daljnjeg ublažavanja mjera neće ni biti?

Prema pisanju superradio-minhen Bavarski premijer Markus Söder (CSU) branio je odluke savezne državne o planu kako dalje u borbi protiv korone. Opuštanje je sada neophodno, kao i odgovorno ponašanje pojedinca, dodao je Söder za BR.

“Ako brojke porastu, ublažavanje će biti obrnuto”

Pronađeni kompromis bio je “otporan i opravdan” i predstavljao je priliku građanima, što je rezultiralo i odgovornošću pojedinca. Takvo nešto je opravdano u modernom društvu. Ako nova linija, ipak, ne uspije, tada moraju postojati “dosljednije mjere”, rekao Söder.

Unatoč svemu, koncept se i dalje temelji na brojkama incidencije, zbog čega ostaje “dosljedan”, naglasio je Söder. Uz to, ublažava ga više testova. Bavarska je dobra u utrci i testirat će više od svih ostalih.

Želio bi više vakcina, posebno za pogranične regije, koje zbog velike incidencije imaju “male izglede za otvaranje”, rekao je Söder.  U Bavarskoj se mora nositi FFP2 maska ​​i postaviti kupcima kvadratne metre kako bi se osigurala udaljenost. Općine bi morale obratiti pažnju na kontrole.

Očekuje se da će zarazniji britanski mutant uskoro dobiti prednost.

“Predvidljivo je da će B.1.1.7 uskoro biti dominantna varijanta u Njemačkoj,” rekao je predsjednik RKI-a Lothar Wieler u petak u Berlinu.

“Tada će biti još teže držati virus pod nadzorom.” Varijanta otkrivena u Velikoj Britaniji je “još zaraznija i još opasnija”.

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *