Njemačka “RKI lista” : BiH i Srbija ostaju na zelenoj listi a dodana i Slovenija, promjene za Hrvatsku! Ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Njemačka “RKI lista” : BiH i Srbija ostaju na zelenoj listi a dodana i Slovenija, promjene za Hrvatsku! Ovo morate znati:

Njemačka “RKI lista” : BiH i Srbija ostaju na zelenoj listi a dodana i Slovenija, promjene za Hrvatsku! Ovo morate znati:

Prema pisanju GP Maljevac državni epidemiološki institut Robert Koch Zadarsku županiju je svrstao u područje niskog epidemiološkog rizika, a istodobno je s te liste skinuta Varaždinska županija.

Lista se primjenjuje od 27.juna

Kao rizično područje uz Zadarsku i dalje je Međimurska županija dok ostatak Hrvatske je i dalje epidemiološko sigurno područje.

Negativni koronatest ili potvrda o cijepljenju ili preboljelom koronavirusu i dalje je obavezan za ulazak u Njemačku zračnim putem bez obzira odakle se dolazi..

Za one koji dolaze iz područja niskog rizika vrijedi obveza prethodne digitalne prijave, negativnog test kod ulaska u zemlju ili obveza karantena sve do predočenja negativnog testa nakon dolaska u Njemačku.

I u ovom slučaju su cijepljeni ili oni koji su preboljeli koronavirus oslobođeni karantene i testiranja.

Od 27.juna s liste rizičnih područja je skinuta Slovenija a na zelenoj listi ostaju Bosna i Hercegovina, Srbija i S. Makedonija. 

Dolaskom automobilom iz područja sa zelene liste nije potrebna 3G potvrda.

Institut Robert Koch je istodobno Portugal i Rusku federaciju proglasio područjima s virusnim varijantama što znači da se oni koji se vraćaju iz ovih zemalja obavezna 14-dnevna karantena.

Odluka o proglašenju Zadarske županije rizičnom na snagu stupa u nedjelju.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *