ZBOG ŠIRENJA DELTA VARIJANTE: Njemačka stavila ovu državu na crvenu listu! Ako se vraćate u Njemačku karantena je obavezna! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / ZBOG ŠIRENJA DELTA VARIJANTE: Njemačka stavila ovu državu na crvenu listu! Ako se vraćate u Njemačku karantena je obavezna!

ZBOG ŠIRENJA DELTA VARIJANTE: Njemačka stavila ovu državu na crvenu listu! Ako se vraćate u Njemačku karantena je obavezna!

Njemačka je cijelu Španiju proglasila rizičnim područjem, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova, nakon što se stopa zaraze od covida-19 više nego udvostručila u sedmici dana, dok se delta varijanta širi među nevakcinisanim mlađim osobama.

Po odluci, koja uključuje popularne turističke destinacije Baleare i Kanarske otoke i stupa na snagu u nedjelju, putnici će morati po povratku u Njemačku pokazati negativan test na koronavirus kako bi izbjegli karantenu.

Međutim, daljnji porast stope zaraze u Španiji mogao bi dovesti do obavezne karantene za nevakcinisane putnike, stvarajući nesigurnost po pitanju putovanja uoči vrhunca sezone školskih praznika, tokom koje Nijemci preplave sunčane morske destinacije.

Visoko ovisna o turizmu, Španija pokušava postići delikatnu ravnotežu između toga da otvori zemlju dovoljno da privuče natrag turiste te u isto vrijeme zadrži broj zaraženih pod kontrolom da izbjegne odvraćanje potencijalnih posjetitelja.

Ministrica turizma Reyes Maroto rekla je ranije u petak da je Španija sigurna destinacija za turiste, navodeći program vakcinacije.

Govorila je nakon izvještaja da Njemačka planira dodati Španiju na svoju listu riskantnih područja, i nakon što je francuski ministar evropskih poslova Clement Beaune u četvrtak savjetovao Francuzima da izbjegavaju Španiju i Portugal za ljetne praznike.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova također je reklo da će označiti Kipar kao područje visoke incidencije.

Izvor: Hina

Loading

O urednik

Također pogledajte

Austrija od iduće godine uvodi jednodnevnu vinjetu, evo koliko će koštati

Oni koji u Austriju putuju automobilom, motociklom ili kamperom moći će od iduće godine kupiti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *