Nova pravila za radnike u Njemačkoj od srijede: Ako odbiju, mogu dobiti otkaz. Ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Nova pravila za radnike u Njemačkoj od srijede: Ako odbiju, mogu dobiti otkaz. Ovo morate znati:

Nova pravila za radnike u Njemačkoj od srijede: Ako odbiju, mogu dobiti otkaz. Ovo morate znati:

Loading...

Brojne radnike u Njemačkoj od srijede, 24. studenog očekuju nova pravila na radnom mjestu.

– Kako bismo bolje zaštitili zaposlenike, 3G će se na radnom mjestu primjenjivati od 24. studenog – objavilo je Savezno ministarstvo rada na Twitteru 

Iz Saveznog ministarstva zdravstva potvrdili su da bi s današnjim danom na snagu također trebalo stupiti planirano 3G pravilo u prometu i obveze testiranja u domovima za njegu u cijeloj zemlji. Naime, odgovarajuća izmjena Zakona o zaštiti od zaraza uključuje i ponovno uvođenje obveze kućnog ureda, koja bi također trebala stupiti na snagu od srijede, piše Fenix-magazin. Glasnogovornica Ministarstva rada kazala je da stupanje na snagu ovisi o tome kada će zakon sastaviti savezni predsjednik i objaviti ga u Saveznom glasniku zakona.

Prema zakonu, to stupa na snagu dan nakon objave. – Očekujete to najkasnije do srijede, rekla je glasnogovornica. Iz Ureda saveznog predsjednika priopćili su kako se, uz ocjenu ustavnosti, očekuje da Zakon o zaštiti od zaraza stupi na snagu prije sredine idućeg tjedna. Bundestag je u četvrtak odlučio o novom pravilniku, a Savezno vijeće se s njim složilo u petak.

Loading...

Nova pravila znače ako se ne može isključiti ‘fizički kontakt’ s drugima u tvrtki, pristup radnom mjestu trebao bi biti moguć samo uz dokaz o cijepljenju, oporavku ili svakodnevno ažurirani dokaz testa (ili najviše 48 sati star PCR test). Isto tako, tvrtke bi to trebale provjeravati na dnevnoj bazi. U najgorem slučaju, svi oni koji ne žele pružiti dokaze, mogli bi dobiti otkaz. Svi oni koji dolaze u Njemačku, a nisu cijepljeni ili oporavljeni, trebaju sa sobom donijeti i dokaz o negativnom brzom testu na koronu.

U cijeloj Njemačkoj zaposlenicima i posjetiteljima također bi trebao biti dopušten ulazak u staračke domove, klinike i ustanove za osobe s invaliditetom samo uz dnevni negativni test. Cijepljeni ili oporavljeni radnici također mogu svakodnevno raditi samotestiranje ili dva puta tjedno napraviti PCR testove.

 6,966 total views,  46 views today

Loading...

O urednik

Također pogledajte

Novo obraćanje Angele Merkel, evo koga je kritikovala:

Loading... Vršiteljica dužnosti njemačkog kancelara Angela Merkel izjavila je u ponedjeljak da država ne čini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *