Gorivo u Njemačkoj pojeftinilo, evo kad je najbolje natočiti: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Gorivo u Njemačkoj pojeftinilo, evo kad je najbolje natočiti:

Gorivo u Njemačkoj pojeftinilo, evo kad je najbolje natočiti:

U posljednjih nekoliko mjeseci cijene goriva u Njemačkoj  su drasticno skočile. Sada opet nastavljaju padati, javlja najveći njemački autoklub ADAC.

Kako je ADAC objavio u srijedu (8. decembra 2021.), nacionalna prosječna cijena za litru E10 nedavno je iznosila 1.596 eura odnsono  3,8 centi manje od cijene od prethodne sedmice. U prethodnim sedmicama cijena benzina je pala za 3,7 centi. Prema mišljenju ADAC-a, razlog nižih cijena benzina je pad cijena nafte na međunarodnom tržištu.

Cijena sirove nafte trenutno je oko deset dolara (8,87 eura) ispod svog godišnjeg maksimuma. Cijena dizela je također pala za 2,1 cent u odnosu na prethodnu sedmicu na prosječnih 1,516 eura. Razlika u cijeni benzina i dizela tako je dodatno smanjena i trenutno  iznosi osam centi. Porezna razlika između vrsta goriva znatno je veća a prema ADAC-u, to je preko 20 centi po litri.

Unatoč padu cijena benzina, ADAC savjetuje da je gorivo najbolje natočiti navečer, jer su benzin i dizel obično najjeftiniji između 18 i 19 sati i između 20 i 22 sata. Ako uzmete u obzir to pravilo i iskoristite razlike u cijenama između različitih doba dana i dobavljača, uvijek možete uštedjeti par eura prilikom točenja goriva, savjetuje ADAC.

Izvor: fenix-magazin

 4,861 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.