Njemačka odlučila: građani koji prime booster dozu imaju sljedece prednosti: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemačka odlučila: građani koji prime booster dozu imaju sljedece prednosti:

Njemačka odlučila: građani koji prime booster dozu imaju sljedece prednosti:

Na njih se neće odnositi 2G+ pravilo, po kojem pristup određenim mjestima imaju samo vakcinisani ili preboljeli i to uz negativni test.

Njemci koji prime treću dozu vakcine protiv covida-19 neće se morati testirati, odlučili su u utorak savezni i pokrajinski ministri. “Postigli smo dogovor oko toga da osobe koje su primile treću dozu budu oslobođene od testiranja tamo gdje se i od osoba koje su vakcinisane traži negativni test“, rekao je nakon sastanka ministar zdravstva Bavarske Klaus Holetschek.

Mjera bi trebala stupiti na snagu petnaest dana od primanja treće doze vakcine. Holetschek je rekao da tzv. 2G+ pravilo, po kojem pristup određenim mjestima imaju samo vakcinisani ili preboljeli i to uz negativni test, i dalje vrijedi za one koji su primili prvu i drugu dozu vakcine, odnosno i za one koji su primili booster za odlazak u medicinske ustanove i domove za starije.

Loading

O urednik

Također pogledajte

U SLUČAJU DA ŠTEDITE NOVAC U NJEMAČKOJ BANCI, ONDA MORATE BITI OPREZNI: Evo zašto ovaj iznos štednje nikako ne smijete preći.

Vrlo malo ljudi zna da previše štedjeti nije dobra stvar. Sljedeći iznos nikada ne smije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *