Njemačka skinula Bosnu i Hercegovinu s liste visokorizičnih zemalja, ako putujete ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemačka skinula Bosnu i Hercegovinu s liste visokorizičnih zemalja, ako putujete ovo morate znati:

Njemačka skinula Bosnu i Hercegovinu s liste visokorizičnih zemalja, ako putujete ovo morate znati:

Loading...

Njemački institutu Robert Koch skinuo se Bosnu i Hercegovinu s liste visokorizičnih zemalja. Ova odluka stupa na snagu sutra, 25. decembra.

Osim Bosne iHercegovine, s liste je skinuta i Srbija dok su Hrvatska, Crna Gora i Slovenija ostale na listi visokorizičnih zemalja.

Informacija je objavljena na stranici Ambasade Njemačke u Sarajevu.

– Uprkos tome, molimo da vodite računa o informacijama u vezi s ograničenjima koje su objavljene na sljedećim stranicama te da mislite na digitalnu prijavu boravka – stoji u objavi na stranici Ambasade Njemačke u BiH.

Loading...

Prilikom ulaska naših građana u ovu zemlji, moraju posjedovati dokaz o testiranju, dokaz o oporavku ili dokaz o vakcinaciji.

Načelno vrijedi da testovi na COVID-19 (antigenski test ili PCR testovi) u (planiranom) trenutku ulaska smiju biti maksimalno stari 48 sati. Izuzetak predstavljaju ulasci putem neke transportne kompanije (npr. aviokompanije), jer u tom slučaju PCR testovi ne smiju biti stariji od 48 sati u (planiranom) trenutku početka putovanja (npr. vrijeme polijetanja); antigenski testovi i u slučaju putovanja s nekom transportnom kompanijom u (planiranom) trenutku ulaska smiju biti stari maksimalno 48 sati.

Građani BiH, koji posjeduju ove dokaze, moći će ući u Njemačku bez karantina.

 4,231 total views,  1 views today

Loading...

O urednik

Također pogledajte

POOŠTRENJE MJERA! Njemačka uvodi nove mjere, ovo morate znati:

Loading... Njemačke vlasti planiraju pooštrenje mjera borbe protiv pandemije koronavirusa koje bi sadržavale daljnja ograničenja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *