Njemačka: na snagu stupa novo pravilo za Covid potvrde, ovo morate znati! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemačka: na snagu stupa novo pravilo za Covid potvrde, ovo morate znati!
Themenbild / Symbolfoto:Digitale Covid Zertifikate der EU auf einem Smartphone,vollstaendiger Impfschutz Impfzertifikat,Digitaler Impfpass,Impfausweis.

Njemačka: na snagu stupa novo pravilo za Covid potvrde, ovo morate znati!

Loading...

One osobe koje ne prime booster dozu (3. cijepljenje) uskoro će se smatrati necijepljenima, piše njemački Bild.

Od 01. februara na snagu stupa nova uredba. Prema odgovoru iz Ministarstva zdravstva CDU-u, “EU digitalni certifikati o cijepljenju za osnovnu imunizaciju” tada će postati nevažeći nakon 270 dana.

Znači – svako ko je primio samo jednu ili dvije doze izgubit će svoj status cjepljena nakon 270 dana.

Pojašnjenje iz Saveznog ministarstva zdravstva uslijedilo je nakon parlamentarnog zahtjeva zastupnika Bundestaga Wilfrieda Oellersa (CDU). Jer poštivanje korona pravila kao što su “2G” i “2G-plus” postaje sve važnije za ljude u Njemačkoj.

Državna tajnica Bundestaga Sabine Dittmar (57, SPD) napisala je 23. Decembra 2021. godine slijedeće:

Loading...

Europska komisija donijela je 21. decembra 2021. godine delegirani akt za izdavanje, pregled i priznavanje interoperabilnih certifikata za potvrđivanje cijepljenja i testiranja protiv Covid 19 te oporavka od infekcije Covid 19 u tzv. hitnom postupku. Time se postavlja razdoblje priznavanja digitalnih potvrda o cijepljenju EU-a za osnovnu imunizaciju na 270 dana.

Od toga se tri mjeseca koriste kako bi se osiguralo da se nacionalne kampanje cijepljenja mogu prilagoditi i da se omogući pristup dopunskom cijepljenju. Za sama dopunska cijepljenja, zbog nedostatka naučnih spoznaja, nije predviđeno maksimalno razdoblje priznavanja. Propise treba redovito provjeravati kako bi se po potrebi moglo reagirati na nova znanstvena otkrića.

Propisi će se primjenjivati od 01. februara 2022. godine, i pravno su obvezujući za zemlje članice EU za potrebe prekograničnih putovanja.

 2,413 total views,  52 views today

Loading...

O urednik

Također pogledajte

Slovenija uvodi strožija pravila za prelazak granice, ako putujete ovo morate znati:

Loading... Negativan test za ulazak u Sloveniju bez karantina od ponedjeljka će vrijediti kraće nego …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *