MORATE ZNATI: Od danas nova pravila u Bavarskoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / MORATE ZNATI: Od danas nova pravila u Bavarskoj

MORATE ZNATI: Od danas nova pravila u Bavarskoj

Od danas u Bavarskoj vrijede nova pravila karantene za određene kontakt osobe zaraženih koronom.

“Čak i kao kontakt osobe za slučajeve omikrona, osobe koje su nedavno cijepljene (tri mjeseca), one koji su se tek nedavno oporavili (tri mjeseca) i one koje su primile booster dozu (neograničeno) više ne moraju biti u karanteni”, objasnio je bavarski ministar zdravstva Klaus Holetschek (CSU) u subotu u Münchenu.

“To znači da više ne postoje različiti propisi za različite varijante virusa”, rekao je ministar Holetschek.

Prije su kontakt osobe zaražene varijantom omikrona bile u karanteni 14 dana bez mogućnosti besplatnog testiranja. U petak je Savezno vijeće otvorilo put za pravilnik koji regulira temeljne iznimke od karantene.

Inače, od prošlog utorka vrijedi sljedeće: Trajanje izolacije za zaražene osobe i trajanje karantene za bliske kontakte obično je deset dana. Besplatni test s negativnim PCR-om ili brzim testom na antigen moguć je nakon samo sedam dana – iako morate biti bez simptoma najmanje 48 sati nakon infekcije.

Za zaposlenike u klinikama i domovima za umirovljenike, na primjer, PCR test je obavezan kako bi se prekinula karantena i izolacija ili se negativni brzi testovi moraju raditi svakodnevno tijekom pet dana. Učenici, kao i djeca iz vrtića i dnevnih boravaka koja moraju biti u karanteni kao kontakt osobe, ubuduće se mogu testirati već nakon pet dana, brzim PCR-om ili testom na antigen.

Izvor: fenix-magazin

 4,652 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.