Od danas kreće val poskupljenja u Njemačkoj! građani ponovno na udaru krize, ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Od danas kreće val poskupljenja u Njemačkoj! građani ponovno na udaru krize, ovo morate znati:

Od danas kreće val poskupljenja u Njemačkoj! građani ponovno na udaru krize, ovo morate znati:

Cijene energije u Njemačkoj povećavaju troškove za poljoprivrednike. Oni svoje proizvode zato moraju skuplje prodavati samoposlugama i krajnji kupac isti proizvod zato mora platiti znatno više nego prošle godine u ovo u vrijeme.

Hamburg – Rat u Ukrajini također ima utjecaja na Njemačku. Cijene energenata rastu, što znači da i cijene u supermarketima enormno rastu.

Kao rezultat agresivnog rata koji ruski predsjednik Vladimir Putin vodi u Ukrajini, sankcije i uska grla u opskrbi također su poskupjeli benzin i plin, kao i gnojivo i hranu za kućne ljubimce u Njemačkoj. To utječe na poljoprivredu koja svoju proizvodnju mora financirati uz veće troškove.

Aldi je samo u posljednja dva tjedna morao poskupiti 180 različitih roba. Aldijev šef komunikacija govori o neviđenom skoku cijena. Ostali trgovci na malo u industriji, kao što su Lidl, Edeka & Co., moraju također podići cijene. Stručnjaci pretpostavljaju da će od danas cijene određenih proizvoda snažno rasti. Münchenski IFO institut objavio je u četvrtak istraživanje prema kojem 94 posto trgovaca hranom u Njemačkoj želi povećati svoje cijene.

Pšenica i hrana za životinje rasti će znatno više. Ukrajina i Rusija važni su dobavljači pšenice za svjetsko tržište. Zbog rata trenutno nema opskrbe. Budući da je hrana za životinje oskudna, uzgaja se manje svinja, goveda, a posebno pilića.

“Zbog situacije na svjetskim tržištima doživjet ćemo skokove u prodajnim cijenama koji se nikada prije nisu dogodili”, najavio je za WAZ Florian Scholbeck, direktor komunikacija u Aldi Nordu. Kao najveći njemački supermarket, Aldi se tradicionalno smatra vodeći po srednjoj razini cijena u industriji. Dvije sestrinske tvrtke Aldi Süd i Aldi Nord iz Mülheima i Essena stoga očekuju da će cijela maloprodaja hrane slijediti njihov primjer.

Izvor: superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *