ŽELITE POSAO U NJEMAČKOJ? Poslodavac mora osigurati smještaj – evo gdje se traže radnici: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / AERODROM / ŽELITE POSAO U NJEMAČKOJ? Poslodavac mora osigurati smještaj – evo gdje se traže radnici:

ŽELITE POSAO U NJEMAČKOJ? Poslodavac mora osigurati smještaj – evo gdje se traže radnici:

Nedostatak osoblja doveo je njemačke aerodrome u situaciju da su im potrebni radnici iz inostranstva.

Naime, usred sezone godišnjih odmora u njemačkim aerodromima nedostaje kvalificiranih radnika što dovodi do kaosa o kojem svjedoče brojni putnici. Savezna vlada želi popraviti situaciju i zaposliti ljude iz inostranstva. ADV, najstarije udruženje civilnog zrakoplovstva u Njemačkoj pozdravlja taj plan.

Kako je savezni ministar prometa Volker Wissing (FDP) rekao za “Bild am Sonntag”, cilj je eliminirati “uska grla” u zračnim lukama i pronaći privremeno rješenje.

Ralph Beisel, generalni direktor ADV-a, kaže kako sve što pomaže stabilizaciji cjelokupnog sustava zračnog prometa u kratkom roku je korisno i treba se brzo implementirati.

– Sada je važno razgovarati s tvrtkama o detaljima izuzeća. Strane stručnjake vjerojatno bi zapošljavali izravno pružatelji usluga prijevoza. Međutim, oni nisu namijenjeni za sigurnosne provjere, rekao je Beisel.

Akcija koju je pokrenuo ministar prometa Volker Wissing koordinirana je s ministrom rada Hubertusom Heilom i ministricom unutarnjih poslova Nancy Faeser.

PRIJAVITE SE NA POSAO NA AERODROMU:

Smještaj na ograničeno vrijeme

– Trenutačno se vode razgovori na specijalističkoj razini, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo rada. Prema pisanju Njemačke novinske agencije (dpa), u njemačkim zračnim lukama bi se trebalo zaposliti tisuće zračnih radnika i to na određeno vrijeme.

Heil je rekao kako poslodavci moraju isplaćivati plaće prema kolektivnim ugovorima i osigurati pristojan smještaj na ograničeno vrijeme.

Situacija u njemačkim zračnim lukama je “napeta”. Generalni direktor ADV-a Ralph Beisel ističe kako nedostaje oko 5.500 zaposlenika.

PRIJAVITE SE NA POSAO NA AERODROMU:

– U svim zračnim lukama nedostaje u prosjeku 20 posto operativnog osoblja. Bivši zaposlenici u zrakoplovstvu pronašli su druge poslove tijekom pandemije i ne vraćaju se, rekao je Beisel.

Prije samo nekoliko dana najveći njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa najavio je kako će otkazati još 2.200 letova. Zrakoplovni prijevoznik je početkom lipnja već otkazao 900 letova. Za Lufthansu je, prema riječima glasnogovornika, najveći izazov u ovom trenutku “povećano bolovanje zbog pandemije”, odnosno nema stručnog osoblja.

Fraport želi zaposliti do 1.000 novih djelatnika

Glasnogovornik tvrtke Fraport u ponedjeljak je priznao da je istina da na “nekim mjestima” opet nema dovoljno osoblja. Stoga može doći do višesatnih čekanja na terminalima i na preuzimanju prtljage.

– Ova situacija utječe na cijelu industriju. Fraport je u procesu zapošljavanja radnika. Fraportova podružnica FraGround također traži djelatnike za prtljagu i druge poslove u zračnoj luci. Tvrtka ove godine planira zaposliti do 1.000 novih djelatnika.

Osim toga, Zračna luka Frankfurt trenutačno doživljava “ekstremne vrhunce” u smislu obujma letova, odnosno letovi su neravnomjerno raspoređeni tijekom dana. Osim toga, plan leta se često odgađa, što dovodi do povećanja troškova osoblja.

PRIJAVITE SE NA POSAO NA AERODROMU:

Loading

O urednik

Također pogledajte

Nakon “jake” 2023 godine: BMW objavljuje iznos bonusa za uspjeh za svoje zaposlenike

Dobre vijesti za zaposlenike BMW-a: Sada je jasno koliki će biti njihov bonus za uspjeh …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *