RACIJA DILJEM ZEMLJE: Nezakonito dovodili njegovatelje iz BiH i Srbije u Njemačku, radnici radili danonoćno za 1.500 eura - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / RACIJA DILJEM ZEMLJE: Nezakonito dovodili njegovatelje iz BiH i Srbije u Njemačku, radnici radili danonoćno za 1.500 eura

RACIJA DILJEM ZEMLJE: Nezakonito dovodili njegovatelje iz BiH i Srbije u Njemačku, radnici radili danonoćno za 1.500 eura

Carinici iz financijske kontrole rada na crno 5. jula su po nalogu državnog tužiteljstva u Stuttgartu izvršili pretrage u 13 saveznih zemalja prenosi fenix-magazin.

Istrage su usredotočene na dvije osobe za koje se sumnja da su prokrijumčarile strance koji nisu iz EU-a u Njemačku i ilegalno ih zaposlili za kućnu njegu.

Muškarci su navodno posredovali kod medicinskog osoblja iz BiH i Srbije koje nije imalo odgovarajuće radne dozvole u Njemačkoj.
Rečeno je da su radnici mjesecima radili u takozvanim “Rund-um-die-Uhr-Schichten”odnosno 24-satnim smjenama, u kućanstvu osoba o kojima je trebalo brinuti. Navodi se da su njegovatelji-ce za svoj rad primale plaće između 1.500 i 2.000 eura mjesečno.

U okviru mjera jedan od osumnjičenih je lišen slobode. Radi se o 34-godišnjem njemačkom državljaninu koji je izvede pred istražnog suca. Osim 400 carinika, službenici savezne policije također su pretresli 109 objekata diljem zemlje i razgovarali sa svjedocima.

Istrage su u toku.

Izvor: Fenix-magazin/IK

 1,570 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.