Njemačka željeznica “Deutsche Bahn" objavila konkurs za 15 000 radnika na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku. Na oglas se možete prijaviti OVDJE: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / Njemačka željeznica “Deutsche Bahn” objavila konkurs za 15 000 radnika na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku. Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

Njemačka željeznica “Deutsche Bahn” objavila konkurs za 15 000 radnika na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku. Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

“Deutsche Bahn”, odnosno Njemačka željeznica, objavila je na društvenim mrežama oglas za posao na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku, u kojem se navodi da traže ukupno 15.000 željezničara.

Trenutno je aktualan konkurs za manevriste. Na natječaj se mogu prijaviti i muškarci i žene, a ni godine nisu problem, naravno, za one koji imaju odgovarajuće kvalifikacije, piše Centralna.

–Nema dobne granice, jedino treba imati na umu da po njemačkom zakonu dozvolu za upravljanje vlakom mogu dobiti samo oni koji su stariji od 21 godinu – navodi se u rubrici “Najčešća pitanja”.

Njemačke željeznice nude radnicima sigurnu platu, ugovor o radu na neodređeno vrijeme, usavršavanje njemačkog jezika i pomoć pri preseljenju u Njemačku.

–Za preseljenje će se pobrinuti stručnjak iz naše firme, koji će kandidatu pomoći sa svim potrebnim dokumentima koje treba popuniti. Uspješni kandidati će dobiti individualni plan preseljenja sa svim potrebnim informacijama – navode Njemačke željeznice.

Prije prijema na posao potencijalni kandidati će proći obuku koja će se održati u Baselu, u Švicarskoj.

Na oglas se možete prijaviti OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

Mašinovođe u Njemačkoj postigle dogovor s Deutsche Bahnom nakon višemjesečnih štrajkova

Sindikat njemačkih mašinovođa “GDL” saopćio je danas da je postignut dogovor o platama sa kompanijom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *