POSAO ZA ČETIRI SEDMICE, Najbrži put za posao u Njemačkoj. - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / GRAĐEVINARI / POSAO ZA ČETIRI SEDMICE, Najbrži put za posao u Njemačkoj.

POSAO ZA ČETIRI SEDMICE, Najbrži put za posao u Njemačkoj.

Kada je početkom 2013. godine njemački Savezni sud proglasio pristup internetu temeljnim pravom građana, ni slutili nisu da će se otvoriti brojni problemi.

Naime, uprkos značajnim ulaganjima kompanija, kao i naporima saveznih, državnih i lokalnih vlasti, Njemačkoj su hitno bili i još uvijek jesu potrebni kvalificirani i kompetentni stručnjaci duž cijelog lanca vrijednosti optičkih vlakana.

Nedostatak stručnog kadra usporio je proces širenja širokopojasne pokrivenosti optičkim kablovima u Njemačkoj, a uz sve to godina 2025. je određena kao godina u kojoj će se ispuniti ciljevi Savezne vlade za povezivanje ruralnih područja do širokopojasne mreže.

Ako ste zainteresovani za posao dostavljača pisama i paketa, možete se prijaviti OVDJE

Mrežna infrastruktura izuzetno je važna u današnjem povezanom svijetu. Postavljanje optičke i fiksne mreže, čini važan segment ovog posla kojeg obavljaju diplomirani inžinjeri građevinarstva, kao i magistri, ali i slične struke i zvanja. Zadaci su jasni, unaprijediti brzinu interneta postavljanjem internetske (mrežne) infrastrukture koja podrazumijeva iskopavanje, polaganje optičkih kablova, razvlačenje optičkih kablova i ukop.

Za ovaj veoma dinamičan, raznolik i izazovan posao, koji zahtjeva ozbiljnu, odgovornu i lidersku osobu, koja pri tome gaji i želju za napredovanjem, Njemačka je otvorila svoja vrata svima koji žele da naprave novi iskorak u poslovnom, ali i privatnom životu. Trenutno postoji i olakšan proces odlaska u Njemačku za deficitarna zanimanja iz oblasti građevinarstva.

ŽELITE POSAO U NJEMAČKOJ? Aerodromi “uvoze” strane radnike, moraju vam osigurati smještaj. Oglas objavili na našem jeziku. Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

Naime, ukoliko osoba posjeduje diplomu VSS građevinarstva ili slične struke i zvanja, te ima potreban nivo poznavanja njemačkog jezika (B1) i ukoliko pronađe poslodavca koji obezbjeđuje minimalnu platu od 3.660 eura, zainteresovana osoba putem procesa „plava karta“ može u vrlo kratkom periodu dobiti termin za vizu i samim tim započeti vrlo brzo rad u Njemačkoj. Link za prijavu nalazi se ovdje.

Pored inženjera građevine, dobro došli su građevinski tehničari niskogradnje i internet monteri (elektro i srodne tehničke struke) koji su također vrlo traženi i mogu se prijaviti ovdje.

Prvi korak do ovog posla olakšat će vam i agencija Jobstep International, koja je već 12 godina sigurna veza sa njemačkim tržištem rada i nezaobilazna pomoć pri nostrifikaciji diplome, kao i potpuna administrativna podrška svima koji žele ili planiraju ići u Njemačku.

Samo jedan korak vas dijeli od novih izazova – Jobstep.

Ostale poslove možete pregledati i prijaviti se OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *