KATASTROFA U NJEMAČKOJ POŠTI: Pošta kasni ili uopšte nisu isporučene – evo zbog čega i kako to možete iskoristiti: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / KATASTROFA U NJEMAČKOJ POŠTI: Pošta kasni ili uopšte nisu isporučene – evo zbog čega i kako to možete iskoristiti:
deutsche post

KATASTROFA U NJEMAČKOJ POŠTI: Pošta kasni ili uopšte nisu isporučene – evo zbog čega i kako to možete iskoristiti:

Sve je više optužbi na rad Njemačke pošte  (Deutsche Post) u cijeloj Njemačkoj. Mnoga pisma se isporučuju prekasno ili uopšte na stignu na poslanu adresu prenosi fenix-magazin.

Poteškoće u isporuci Njemačka pošta opravdava velikim brojem zapolsenika koji su na bolovanju kao posljedica pandemije koronavirusa.

Kako javlja Berliner Zeitung, broj pritužbi na poštanske pošiljke u glavnom gradu ove je godine značajno porastao. Zaposlenici koji su dosegli svoje maksimalno dnevno radno vrijeme otkazali bi daljnju dostavu pošiljki, rekao je glasnogovornik pošte u Berlinu.

U Nürnbergu stvari nisu puno drugačije. Veliki gradovi više nemaju ekskluzivna prava na otpremu. Pisma ostaju u pošti i po nekoliko dana jer ih nema ko isporučiti.

Budući da pisma stižu kasno ili nikako, sve više nezadovoljnih građana obraća se Uredu savezne agencije. U septembru je zaprimljeno gotovo 5.000 poštanskih pritužbi, objavile su vlasti u Bonnu.

Tako ih je u trećem kvartalu ukupno bilo oko 11.500. Prema objavljenim podacima, broj pritužbi tijekom godine već je dosegao nevjerojatnih 20.421. To je neuobičajeno velik broj, što pokazuje usporedba s ranijim, dužim razdobljima: u prvoj polovici 2022. bilo je oko 8.900 pritužbi, a u cijeloj prošloj godini 15.100.

Pročitajte još

Istina o radu u DHL-u! Ovo možete očekivati ako se želite zaposliti u DHL-u:

Deutsche Post objašnjava uska grla i poteškoće u isporuci prvenstveno visokom razinom bolovanja kao posljedicom trenutne pandemije korone.

– Zbog trenutnog vala zaraze koronavirusom, može doći do kašnjenja u pojedinim slučajevima, stoji na web stranici.

Osim toga, prema informacijama Njemačke pošte, problem je i vrijeme godišnjeg odmora. Prema izvješću ntv-a, grupa sa sjedištem u Bonnu opravdala je “nepravilnosti u isporuci” u ljetnim mjesecima srpnju i kolovozu, uz brojne izostanke zbog bolesti, nedostatkom kvalificiranih radnika. Međutim, glasnogovornica tvrtke kasnije je uvjerila da je operativna situacija sada “ponovno stabilna”.

– Nažalost, moramo priznati probleme u nekim regijama, posebno u isporuci pisama. Razlog tome je znatno veći nedostatak osoblja zbog korona infekcija, objašnjava Alexander Edenhofer, glasnogovornik Deutsche Post DHL Group.

U Njemačkoj se svakog mjeseca pošalje oko milijardu pisama. Kad bi se ovaj iznos stavio u odnos s trenutnim pritužbama, broj je zanemariv. Međutim, značajno povećanje svakako se može shvatiti kao pokazatelj da nešto nije u redu, pogotovo zato što vjerojatno samo određeni postotak pogođenih zaista iskaljuje nezadovoljstvo prema Uredu savezne agencije. U tom kontekstu nedavno su se čule političke kritike na račun Pošte. Zastupnik FDP-a u Bundestagu, Reinhard Houben, pozvao je na odlučno rješavanje problema: Razina osoblja je očito pretanka, pošta to hitno mora promijeniti i zaposliti više zaposlenika što je prije moguće.

Izvor: Fenix-magazin/MD/

Ako ste zainteresovani za posao dostavljača pisama i paketa, možete se prijaviti OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *