Nijemci traže hitno radnike: Plata 2.800 eura, iskustvo i jezik nisu uslov. Prijaviti se mogu EU i NON EU državljani - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / Nijemci traže hitno radnike: Plata 2.800 eura, iskustvo i jezik nisu uslov. Prijaviti se mogu EU i NON EU državljani

Nijemci traže hitno radnike: Plata 2.800 eura, iskustvo i jezik nisu uslov. Prijaviti se mogu EU i NON EU državljani

Sve više bh. građana odlazi na rad u Njemačku. Kada se vide ponude tamošnjih kompanija, onda nije teško shvatiti zašto je to tako.

Ove kompanije nude unosne plate za radnike od kojih se, s druge strane, često ne traži nikakvo iskustvo, pa čak ni poznavanje jezika. 

Jedan od primjera je oglas koji je trenutno aktuelan, u kojem se traže radnici koji bi radili na montaži solarnih panela u Njemačkoj.

Plata koje nudi ide do 2.800 eura neto. Jasno je da se nijedna bh. kompanija ne može takmičiti s takvim uslovima, te zbog čega je našim firmama skoro pa nemoguće zadržati radnu snagu.

Spomenuta njemačka firma čak dolazi u BiH po radnike, što znači da je njihovo samo da se prijave za posao.

– Pozivamo vas na razgovor za posao montera solarnih panela u Njemačkoj. Razgovor će se održati u Tuzli od 14. do 18. novembra. Prijaviti se mogu EU i NON EU državljani. Plata: 2.400 – 2.800 eura (neto). Poznavanje njemačkog jezika poželjno, ali nije uslov – navode iz ove kompanije.

Također, u oglasu se ne navodi ni da je za posao potrebno iskustvo.

Jasno je da će država BiH i domaći privrednici morati uraditi mnogo više na zaustavljanju odliva radne snage ukoliko želimo zadržati radnike u BiH pored ovakvih ponuda iz iznostranstva.

Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *