Novi saobraćajni propisi u Njemačkoj: Za neposjedovanje ovoga morate platiti novčanu kaznu - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Novi saobraćajni propisi u Njemačkoj: Za neposjedovanje ovoga morate platiti novčanu kaznu

Novi saobraćajni propisi u Njemačkoj: Za neposjedovanje ovoga morate platiti novčanu kaznu

Ako u saobraćajnoj gužvi prođete kroz crveno svjetlo na semaforu ili ne formirate zaustavni trak, možete očekivati ​​kaznu. Možete se nakratko oprostiti i od vozačke dozvole. Sada postoji još jedno pravilo koje može rezultirati novčanom kaznom ako se ne poštuje.

Krenite u zastoj u saobraćajnoj gužvi ili nemojte pretjecati s desne strane: svaki bi vozač trebao biti upoznat s mnogim pravilima koja vrijede na autocesti, ali postoje i pravila koja mnogi ljudi ne znaju.

Od novembra 2022. godine stižu nove kazne i kazne u cestovnom saobraćaju. Novost je, primjerice, da se vozačke dozvole morate odreći na mjesec dana ako na autocesti u gužvi ili usporenom saobraćaju ne napravite zaustavni trak. Kazna je od 200 eura i dva kaznena boda. Još jedno pravilo dodano je u januaru 2023. godine.

Vozači do kraja januara 2023. godine moraju imati u automobilima

Zakon nije zabavan na crvenom svjetlu. Prema katalogu kazni, vozači koji prolaze kroz crveno svjetlo na semaforu i budu uhvaćeni plaćaju najmanje 90 eura i dobivaju jedan bod. U težim slučajevima postoji čak i opasnost od zabrane vožnje. Čak i ako samo prijeđete zaustavnu liniju i zaustavite se iza nje, morate očekivati ​​kaznu. Kazna za novi propis nije tako drakonska.

Uz kaznu od samo 5 eura, to je relativno malo. Ipak, vozači moraju platiti kaznu ako sa sobom nemaju masku. Pazite, masku ne morate nositi, ali je morate nositi sa sobom u kutiji prve pomoći. Kompleti prve pomoći koji se prodaju od februara 2023. godine moraju sadržavati dvije maske.

Šta još trebate znati u Njemačkoj?

Početkom ove godine Vlada je uvela uredbu koja zahtijeva nošenje maski u prvoj pomoći vašeg automobila. Ali do kraja januara 2023. za vozače vrijedi prijelazno razdoblje. Tek od tog trenutka dužnosnici mogu zahtijevati kaznu u slučaju provjere.

Usput, ne moraju biti FFP2 maske. Dovoljne su medicinske maske. Dvije od njih možete jednostavno staviti u kutiju prve pomoći. Ili možete kupiti novi komplet prve pomoći ako je rok valjanosti ionako prošao.

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *