Njemačkoj fali 400.000 radnika godišnje, Otvara poseban ured za Balkan, evo šta to znači: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Njemačkoj fali 400.000 radnika godišnje, Otvara poseban ured za Balkan, evo šta to znači:

Njemačkoj fali 400.000 radnika godišnje, Otvara poseban ured za Balkan, evo šta to znači:

Njemačka  sve više ima problem s nedostatkom radne snage, pa je Bavarska otvorila svojevrsno natjecanje među saveznim pokrajinama svojom odlukom da pokrene posebni ured za useljavanje radne snage s Balkana.

S vlastitim zaposlenicima i novoosnovanim uredom, Bavarska želi olakšati dolazak potencijalnih njegovatelja i drugih radnika s Balkana. 

Bavarskoj naročito fale medicinske sestre

“U Albaniji ćemo uskoro otvoriti vlastiti ured kroz Udrugu bavarskog gospodarstva. Želimo biti prisutni za investitore i istovremeno dovesti medicinsko osoblje i stručnjake u Bavarsku – puno brže nego što to veleposlanstvo nažalost može učiniti u trenutku”, rekao je bavarski premijer Markus Söder (CSU) za Njemačku tiskovnu agenciju.

“Posebno tražimo hitno potrebne stručnjake i obraćamo se veleposlanstvima kada posao započne”, objasnio je Söder, koji je naveo da će radnicima s Balkana biti ubrzana procedura ulaska u Njemačku odnosno Bavarsku, piše Index.hr

Bavarski premijer u posjetu Bukureštu i Tirani

Bavarski premijer će zato danas posjetiti Rumunjsku, a potom i glavni grad Albanije Tiranu. U Bukureštu će se Söder sastati s premijerom Nicolaeom Ciucom i predsjednikom Klausom Iohannisom, a u Tirani s tamošnjim premijerom Edijem Ramom. Osim toga, Bavarska se zalaže da Rumunjska uđe u schengenski prostor bez graničnih kontrola i da Albanija postane članica Europske unije.

Prema Söderovim riječima, nove veze s Balkanom uklapaju se u bavarsku strategiju susjedstva i partnerstva. Bavarska već ima bliske veze s Austrijom, Češkom, Hrvatskom, Bugarskom i Grčkom. 

“Bavarska želi pronaći nove partnere jer savezna vlada nažalost zanemaruje jugoistočnu Europu”, rekao je Söder. 

Njemačkoj godišnje treba najmanje 400 tisuća novih radnika

Pozadina Söderovog putovanja na Balkan je nedostatak dobro obučenih radnika u Bavarskoj – posebno kada je riječ o medicinskim sestrama. “Mi posebno tražimo hitno potrebne stručnjake”, rekao je Söder koji je kritizirao presporo izdavanje radnih viza.

Njemačka Savezna agencija za zapošljavanje predviđa da je potrebno najmanje 400.000 neto useljenika godišnje, kako bi se potencijal radne snage u Njemačkoj održao konstantnim.

NA OGLASE ZA POSAO U NJEMAČKOJ SE MOŽETE PRIJAVITI OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *