U Njemačkoj više slobodnih radnih mjesta nego ikad u historiji. Evo kako se zaposliti sa smještajem, radnom vizom, bez poznavanja njemačkog jezika i dobrom platom: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / U Njemačkoj više slobodnih radnih mjesta nego ikad u historiji. Evo kako se zaposliti sa smještajem, radnom vizom, bez poznavanja njemačkog jezika i dobrom platom:
reichstag

U Njemačkoj više slobodnih radnih mjesta nego ikad u historiji. Evo kako se zaposliti sa smještajem, radnom vizom, bez poznavanja njemačkog jezika i dobrom platom:

Na njemačkom tržištu rada ima više slobodnih radnih mjesta nego ikada ranije, pokazalo je novo istraživanje Instituta za istraživanje zapošljavanja (IAB).

Prema tek objavljenim rezultatima za četvrti kvartal prošle godine, u Njemačkoj ima čak 1,98 miliona nepopunjenih radnih mjesta.

To je 160.000 ili 6,6 posto više nego u prethodnom kvartalu i 17,5 posto više nego u posljednjem kvartalu 2021. godine.

Istraživač tog instituta Aleksander Kubiš rekao je da su „zahtjevi za osoblje u Njemačkoj dostigli novu najvišu razinu u povijesti“.

„Ogromna većina slobodnih radnih mjesta može se popuniti odmah, a u mnogim slučajevima pritisak konkurencije unutar kompanija za odgovarajuće osoblje je visoko“, rekao je Kubiš, prenosi agencija DPA.

IAB provodi četiri puta godišnje istraživanje koje obuhvaća više tisuća kompanija i evidentira ne samo poslove prijavljene agencijama za zapošljavanje, nego sva otvorena radna mjesta.

Njemačkom gigantu potrebno 25 hiljada novih radnika: Njemački jezik više nije potreban! Konkurs objavljen na našem jeziku. Pomažu u pronalsku stana, jako dobra plata, pomažu u izdavanju radnih viza, itd. Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …