Odlične vijesti iz Njemačke: Radnici će dobiti bonus od 3000€, 340€ veća mjesečna plata te već u aprilu će biti isplaćen bonus od 1020€. Prilika koja se ne propušta i za one koji su u potrazi za poslom: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Odlične vijesti iz Njemačke: Radnici će dobiti bonus od 3000€, 340€ veća mjesečna plata te već u aprilu će biti isplaćen bonus od 1020€. Prilika koja se ne propušta i za one koji su u potrazi za poslom:

Odlične vijesti iz Njemačke: Radnici će dobiti bonus od 3000€, 340€ veća mjesečna plata te već u aprilu će biti isplaćen bonus od 1020€. Prilika koja se ne propušta i za one koji su u potrazi za poslom:

Nakon teških pregovora, Deutsche Post i sindikat Verdi dogovorili su novi kolektivni ugovor. Nadolazeći duži štrajk tako je trebao biti spriječen. Nakon maratona pregovora, logistička grupa i Verdi dogovorili su novi kolektivni ugovor za pogođenih 160.000 zaposlenika prenosi sueddeutsche.de

ZA POSAO U DEUTSCHE POST DHL SE MOŽETE PRIJAVITI OVDJE:

Skladno tome, zaposlenici će dobiti posebnu isplatu za kompenzaciju inflacije u ukupnom iznosu od 3.000 eura neto tokom 15 mjeseci. Od toga 1020 eura treba biti isplaćeno u aprilu, a ostatak će se mjesečno raspodijeliti do marta 2024. Od 1. aprila 2024. svi će zaposlenici tada primati 340 eura više mjesečno. Kako prenosi Pošta, to znači povećanje prosječne plate od 11,5 posto.

Trajanje novog kolektivnog ugovora je ukupno 24 mjeseca.

ZA POSAO U DEUTSCHE POST DHL SE MOŽETE PRIJAVITI OVDJE:

Pošta ističe da će se mjesečne početne plate u nižim dohodovnim skupinama, primjerice za sortirnice paketa, od 1. aprila 2024. povećati za više od 20 posto, a za dostavljače za 18 posto. Verdi je povećanje plaća u tri donje skupine naveo od 11 do 16 posto.

Sa sporazumom, štrajk na neodređeno vrijeme vjerovatno neće biti razmatran. Za to su se ranije izjasnili sindikalci na glasanju. U drugom glasanju, oni će sada glasati o kompromisu kolektivnog pregovaranja koji je sada postignut. Sindikat je preporučio prihvatanje ishoda pregovora.

Zamjenik predsjednika Verdija i glavni pregovarač Andrea Kocsis izrazio je zadovoljstvo: “Ovo je dobar rezultat koji ne bi mogao biti postignut bez pritiska i spremnosti na štrajk naših članova.” Rezultatom kolektivnog pregovaranja postići će se najvažniji cilj stvaranja kompenzacije inflacije, posebno za niže dohodovne skupine.

ZA POSAO U DEUTSCHE POST DHL SE MOŽETE PRIJAVITI OVDJE:

DHL je govorio o “izuzetno teškim pregovorima”. Direktor ljudskih resursa Thomas Ogilvie rekao je: “U interesu naših zaposlenika, ali i naših klijenata, prešli smo prag financijske boli. Važno je da smo uspjeli izbjeći duže štrajkove na štetu naših kupaca i firme.” Iako se i pošta morala nositi s velikim poskupljenjima, ali zbog same uredbe nije imala mnogo prostora za poskupljenja, zaključak i dodatno prilagođavanje inflaciji rezultirali su “značajnim povećanjem plata”.

ZA POSAO U DEUTSCHE POST DHL SE MOŽETE PRIJAVITI OVDJE:

Na glasanju je 85,9 posto članova Verdija glasalo za štrajk na neodređeno vrijeme. Ipak, nakon što su prošlog četvrtka objavljeni rezultati glasanja, Verdi je izrazio spremnost na pregovore u kratkom roku. Počeli su u petak poslijepodne u Düsseldorfu na nepoznatoj lokaciji. Nakon noćnog maratonskog sastanka, stranke kolektivnog ugovora objavile su rezultate u subotu poslijepodne.
Posljednji put u logistici se štrajkalo na neodređeno vrijeme 2015. godine. U to vrijeme iza njih su ostale gomile paketa i pisama. U aktuelnom sporu oko plata, Verdi je već pozvao na privremene štrajkove upozorenja u januaru i februaru nakon što je prethodni sporazum o platama istekao krajem godine.

PRIJAVA ZA POSAO U DEUTSCHE POST DHL

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *