Njemački automobilski div gradi novu fabriku i obećava 3.000 radnih mjesta u novom pogonu za montažu. Evo kakve plate nudi: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / Njemački automobilski div gradi novu fabriku i obećava 3.000 radnih mjesta u novom pogonu za montažu. Evo kakve plate nudi:

Njemački automobilski div gradi novu fabriku i obećava 3.000 radnih mjesta u novom pogonu za montažu. Evo kakve plate nudi:

Njemački proizvođač automobila BMW planira dugoročno zaposliti oko 3.000 radnika u svojoj novoj fabrici za montažu baterija u gradu Straßkirchenu u Donjoj Bavarskoj. Ovi podaci proizlazi iz razvojnog plana koji je sada dostupan javnosti, prenosi fenix-magazin.

Kako pišu njemački mediji, nova fabrika BMW-a trebala bi biti izgrađena na površini od oko 60 hektara. Ondje će se proizvoditi do 330.000 visokonaponskih baterija godišnje za pogone proizvođača automobila u Münchenu i Regensburgu.

Od 2026. godine BMW namjerava proširiti fabriku baterija za još 45 hektara u drugoj fazi izgradnje i tako udvostručiti proizvodni kapacitet.

Prema planovima BMW-a, u pogonu za montažu u početku će raditi oko 1.600 radnika, no oko 70 posto njih će se preseliti u Straßkirchen iz drugih BMW-ovih podružnica.

Nakon proširenja fabrike , broj zaposlenih u Straßkirchenu trebao bi se približno udvostručiti do 2031. godine.

ZA POSAO U BMW-u SE MOZETE PRIJAVITI OVDJE

Kamion vozi svake dvije i po minute

Plan, koji je javno dostupan od utorka, također predviđa prometno opterećenje na spomenutom području koje se može očekivati ​​kada se izgradi fabrika za montažu.

Navedeno je kako će u fabriku dnevno dolaziti 310 kamiona. Čisto matematički gledano, to znači da na svake dvije i po minute jedan kamion dolazi ili odlazi. Nakon proširenja montažnog pogona očekuje se udvostručenje prometa kamiona.

Također se i predviđa promet dodatnih 1.500 automobila dnevno na području Straßkirchena. Očekuje se udvostručenje prometa nakon proširenja pogona.

Zarada u BMW-u

BMW fabriku namjerava početi graditi već sljedeće godine. Kakve plate mogu očekivati novi radnici, potražili smo na specijaliziranom portalu za plate.

Prosječna bruto godišnja plata (puno radno vrijeme) za poziciju montažera u BMW grupi iznosi 40.900 eura. Ovisno o iskustvu, stupnju obrazovanja, lokaciji i drugim čimbenicima, plata se može kretati između 26.400 eura i 64.700 eura.

Prosječna plata radnika na proizvodnoj traci u Njemačkoj iznosi 3.268 eura mjesečno.

Na temelju 4423 izvješća o platama, prosječna plata u BMW Grupi kreće se od 13.000 eura za poziciju “pripravnik” do 149.200 eura za poziciju “menadžer korporativnog razvoja”.

Zadovoljstvo radnika platom iznosi 4,2 od 5, što je 20 posto iznad prosjeka industrije prenosi kununu.

Izvor: Fenix-magazin/SČ

ZA POSAO U BMW-u SE MOZETE PRIJAVITI OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …