MINIJOB u Njemačkoj: Evo kako zaraditi 1.040 eura umjesto 520 eura za mjesec dana i to bez plaćanja poreza? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / MINIJOB u Njemačkoj: Evo kako zaraditi 1.040 eura umjesto 520 eura za mjesec dana i to bez plaćanja poreza?

MINIJOB u Njemačkoj: Evo kako zaraditi 1.040 eura umjesto 520 eura za mjesec dana i to bez plaćanja poreza?

Minijob radnicima u Njemačkoj trenutno donosi dodatnih 520 eura. Ono što mnogi ne znaju je da je moguće zaraditi dvostruko bez plaćanja dodatnog poreza. Stručnjak za financije je za njemačke medije objasnio kako je to moguće prenosi fenix-magazin.

Studenti, penzioneri, osobe s niskim primanjima: Gotovo 6,5 miliona ljudi u Njemačkoj svojim minijob-om zarađuje do 520 eura mjesečno.

Ono što mnogi ne znaju: moguće je zaraditi do 1.040 eura mjesečno bez plaćanja dodatnog poreza.

Poznati financijski savjetnik na internetu je objasnio kako možete dobiti više novca radeći minijob.

Možete zaraditi više od 520 eura mjesečno dva puta godišnje, odnosno 1.040 eura mjesečno – ako nije bilo predvidljivo. Na primjer, radite dodatne sate, jer vam je radni kolega na bolovanju.

Pročitajte još:

OVO SU NAJBOLJI MINI-JOB POSLOVI, SATNICA I DO 50 EURA

Ne morate platiti dodatni porez

Kako navodi financijski stručnjak, ne morate se brinuti da ćete morati platiti dodatni porez na ovaj dodatni prihod.

“Mnogi se boje da će u takvom slučaju, ako odjednom budu radili više poslova, morati platiti više poreza i doprinosa. Na to imate pravo i do dva puta godišnje. Ali samo ako je stvarno nepredvidivo”, objašnjava stručnjak.

Iznimka od ovog pravila se dakle ne odnosi na zamjenu kolege dok je on na godišnjem odmoru. Ovaj dodatni posao smatra se predvidljivim.

Što ako radite minijob sezonski?

Isto pravilo vrijedi i za sezonske minijob-ove. Ako imate minijob i odlučite se raditi još jedan sezonski posao koji kratko traje imate pravo na to. Pod sezonskim poslovima se podrazumijevaju poslovi na plantažama voća i povrća, radovi na bazenima i slično.

Usput, minijob-ovi općenito su oporezivi. Dohodak se može oporezivati ​​paušalno ili pojedinačno prema kriterijima poreza na dohodak. Poslodavac odlučuje koju će vrstu oporezivanja odabrati.

Obično se primjenjuje paušalno oporezivanje, tako da osobe koje rade na minijob-ovima ne moraju prijaviti svoju zaradu u poreznoj prijavi prenosi fenix-magazin.

Pročitajte još:

VAŽNA PROMJENA U NJEMAČKOJ: Sve što trebaju znati oni koji već rade ili žele raditi dodatan posao

OVO SU NAJBOLJI MINI-JOB POSLOVI, SATNICA I DO 50 EURA

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …