OVO SU NAJBOLJI MINI-JOB POSLOVI, SATNICA I DO 50 EURA - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / OVO SU NAJBOLJI MINI-JOB POSLOVI, SATNICA I DO 50 EURA

OVO SU NAJBOLJI MINI-JOB POSLOVI, SATNICA I DO 50 EURA

Mini-job odnosno mali posao prilika je mnogim stanovnicima Njemačke za dodatnu zaradu i punjenje kućnog proračuna. Budući da na ovu vrstu zarade nije potrebno platiti porez, radnicima na čisto ostaje sav novac zarađen na mini poslu. Konkretno, radnici mogu zaraditi dodatnih 520 eura.

Oni koji traže mini posao trenutno ga mogu pronaći u gastronomiji. U idealnom slučaju, uslužno osoblje može zaraditi i do 13 eura na sat prenosi fenix-magazin.

Ako ugostiteljski objekt dobro posluje, često radnici dobiju dodatni bakšiš od oko od 6 do 9 eura po satu.

Posao se smatra posebno napornim. U pravilu je potrebno uslužno osoblje za vikend ili radnim danom u večernjim satima. Uslužno osoblje ponekad mora ostati u objektima dugo nakon zatvaranja kako bi pospremilo i počistilo radno mjesto.

Ne traže samo restorani ispomoć. Pozorišta, kina ili noćni klubovi također trebaju pomoćno osoblje za rad na kasi, garderobi ili u baru.

Dodatna zarada na koncertima

Organizatori koncerata i event agencije trenutno traže i tkzv. stagere. Kao radnik pomažete u postavljanju i demontaži pozornice za koncerte ili različita događanja.

U pravilu se može zaraditi i do 16 eura po satu, jer se demontaža pozornice često odvija noću ili nedjeljom.

Rad u dostavnoj službi

Paketi, pisma, uzorci krvi, roba kupljena u supermarketu, piće, hrana ili čak testovi na koronavirus često se moraju prevesti od tačke A do tačke B. Firme traže radnike upravo za ove usluge. U pravilu se na sat može zaraditi između 13 i 18 eura.

Uz platu ide i naknada za gorivo ako robu dostavljate vlastitim vozilom. Oni koji dostavljaju picu i robu iz supermarketa obično dobiju i bakšiš. Pojedine kurirske firme plaćaju dodatan iznos ako se roba brzo dostavi primatelju.

Davanje instrukcija

Mnogi roditelji sve češće traže jeftine učitelje za svoje potomke. Ovaj honorarni posao može se posebno isplatiti studentima. Ovisno o predmetu, težini i potražnji, možete zaraditi u najboljem slučaju do 50 eura po satu.

Osim puno strpljenja, zainteresovani moraju i dobro poznavati materiju.

Gdje mogu pronaći mini posao?

Postoji nekoliko načina na koji možete pronaći dodatni posao. Zavod za zapošljavanje može pomoći. Vlast ima vlastitu ponudu mini poslova.

Online platforme za poslove kao što su Jobware, Stepstone, Indeed, Xing, LinkedIn i Randstad također nude brojne poslove na bazi mini joba.

Zaposlenici koji rade dodatne poslove za 520 eura su trenutno prijeko potrebni u ugostiteljstvu, pekarama i supermarketima.

U supermarketima su minimalne satnice u mnogim slučajevima oko 14 eura.

Kod osoba koje rade mini job u većini slučajeva se očekuje fleksibilnost, mogućnost rada vikendima, a iskustvo u mnogim slučajevima nije presudno prenosi fenix-magazin.

Pročitajte još:

VAŽNA PROMJENA U NJEMAČKOJ: Sve što trebaju znati oni koji već rade ili žele raditi dodatan posao

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *