Slovenija od subote uvodi kontrole na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom. OČEKUJU SE GUŽVE NA GRANICAMA - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Slovenija od subote uvodi kontrole na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom. OČEKUJU SE GUŽVE NA GRANICAMA

Slovenija od subote uvodi kontrole na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom. OČEKUJU SE GUŽVE NA GRANICAMA

Slovenija je reagovala na odluku Italije da pojača unutrašnju kontrolu na granici sa Slovenijom pa će od subote uvesti kontrole blizu granica sa Hrvatskom i Mađarskom.

Ministar unutrašnjih poslova Boštjan Poklukar o tome je već obavijestio susjedne zemlje, ali u hrvatskom ministarstvu nisu željeli komentirati poteze Slovenije, navodeći samo da prate razvoj situacije. Premijer Plenković smatra da je to samo privremeni potez.

Ovo je uslijedilo nakon poteza Italije, koja je to učinila zbog povećane prijetnje terorizma nakon nedavnih napada u Briselu i Parizu.

Italija će u subotu uvesti kontrolu na granici sa Slovenijom na deset dana uz mogućnost produženja. Jučer je i Slovenija podigla procjenu prijetnje od terorizma na srednji nivo.

Za sada još nije jasno kako će biti pojačana kontrola na granici, ali bi najava ministarstva da će o detaljima odlučivati ​​načelnici slovenačke i italijanske policije mogla ukazivati ​​na to da je riječ o “mekšem” obliku kontrole, piše slovenački 24ur.

Loading

O urednik

Također pogledajte

NOVI MJESEC, NOVA PRAVILA: Šta se sve mijenja za stanovnike Njemačke od maja?

Všie troškova, bolja provedba zakona: mjesec maj će stanovnicima Njemačke donijeti važne promjene .  Putnici …