SRAMOTA! Slovenija iz BiH ne priznaje “NIŠTA”, niti diplome niti vozačke dozvole - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / SRAMOTA! Slovenija iz BiH ne priznaje “NIŠTA”, niti diplome niti vozačke dozvole

SRAMOTA! Slovenija iz BiH ne priznaje “NIŠTA”, niti diplome niti vozačke dozvole

Vlada Republike Slovenije iz BiH ne priznaje ništa, niti vozačke dozvole niti visokoškolske obrazovne ustanove.

Naime, portal GPMaljevac.COM podnijo je prijedlog za priznavanje vozačkih dozvola iz BiH i krajnji rok za odgovor na prijedlog na kojem je bilo skoro 45.000 pregleda (1663 glasa ZA i 60 glasova protiv) ali od odgovora, kako su naveli krajnji datum 22. oktobar, nema ništa.

Pored vozačkih dozvola, institucije u Republici Sloveniji ne priznaju ni Univerzitete iz BiH s obzirom da isti ne priznaju Master diplomu sa Univerziteta u Sarajevu, Ekonomski fakultet Sarajevo.

Pored toga, ne priznaju diplomu sa Internacionalnog Univerziteta u Travniku (diplomirao 30. septembra 2017. godine) niti diplomu iz Javna ustanova Univerzitet u Tuzli, o čemu posjedujemo dokumenate iz obavijesti od 10. oktobra 2023. godine kada je pratitelj portala GPMaljevac.COM podnio zahtjev za nostrifikaciju diplome nakon čega je dobio odbijenicu na dan 14. juli 2016. godine kada je diplomirao.

Dakle, ne priznaju ništa osim fizičke radne snage kao i položenih kurseva u Sloveniji gdje se kurs za zidara položi za nekoliko dana.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Evo koliku penziju možete imati ako sada imate satnicu od zakonski minimalne do 30 eura?

Mnogi penzioneri samo žele uživati ​​u zasluženoj penziji nakon desetljeća rada. No, temeljni preduslov za …