DOBIJATE DO 1.000 EURA BONUSA AKO PREPORUČITE NEKOGA: Njemačka firma radnicima satnicu od 16 eura plus bonus - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / DOBIJATE DO 1.000 EURA BONUSA AKO PREPORUČITE NEKOGA: Njemačka firma radnicima satnicu od 16 eura plus bonus

DOBIJATE DO 1.000 EURA BONUSA AKO PREPORUČITE NEKOGA: Njemačka firma radnicima satnicu od 16 eura plus bonus

Njemačka Pošta (Deutsche Post) je u stalnoj potrazi za kadrovima zbog čega radnicima nude različite bonuse i pogodnosti. Pomoć u pronalasku kadra traže od radnika, ali i od specijaliziranih agencija za traženje radnika prenosi fenix-magazin.

DHL – Deutsche Post hitno treba uspjeh u nadolazećem božićnom poslovanju, s jedanaest miliona isporuka paketa koji se očekuju za ovu grupaciju dnevno. Razlog tome je iznenađujuće snažan pad poslovanja cijele grupe posljednjih mjeseci. Prodaja i dobit u trećem tromjesečju ove godine bili su za petinu  ispod prošlogodišnjih brojki, pišu njemački mediji.

Ukoliko tražite posao u Njemačkoj, DHL je odlična prilika za početak vaše karijere. Ako imate termin u ambasadi, a treba vam ugovor o radu, DHL je odlična prilika a za posao se možete prijaviti pod sljedećim linkom.

ZA POSAO U DEUTSCHE POST DHL SE MOŽETE PRIJAVITI OVDJE

Stoga je veliki pritisak za postizanjem preokreta u najvažnijim poslovnim mjesecima u godini, barem na matičnom njemačkom tržištu.

U novembru i decembru poštanska služba očekuje kako će se količine paketa ponovno povećati u odnosu na prošlu godinu, unatoč nevoljkosti Nijemaca za kupovinom.

Online maloprodaja ove godine očekuje znatno nižu prodaju

Udruga e-trgovina i naručivanja poštom Njemačke trenutno govori o “kontinuiranoj visokoj učestalosti narudžbi, ali za manje iznose”.

Prema tome, jedan od tri online kupca kupuje u online trgovini više od jednom sedmično. Broj paketa je sve veći, ali je zarada iza njih sve manja.

DHL je daleko je najveća paketna služba u Njemačkoj

Kako bi ogromne količine paketa stigle do ulaznih vrata, poštansko preduzeće zapošljava oko 10.000 dodatnih sezonskih radnika i iznajmljuje oko 9.000 dostavnih vozila za vlastiti vozni park.

Pročitajte još

DHL, Deutsche Post je jedan od najlakših načina da se zaposlite u Njemačkoj bez kvalifikacija, sa minimalnim poznavanjem njemačkog jezika, ako nemate stan i ako nemate još radnu vizu. Pogledajte koliku platu možete očekivati i kako se prijaviti za posao

U svakom slučaju, Deutsche Post je u stalnoj potrazi za kadrovima na ovom području i ima različite pristupe.

Pod motom “Kolege zapošljavaju kolege” u pojedinim regijama poštanski službenici dobivaju 700 eura bruto za kandidata kojeg su preporučili, a koji se “dobro uklopio u tim”.

Novac se isplaćuje u dvije rate, četiri sedmice nakon što novi kandidat počne raditi i zatim ponovno nakon još pet mjeseci.

U pojedinim dijelovima zemlje pošta plaća 1.000 eura za uspješno novo zapošljavanje.

U prosječnom radnom danu paketna služba dostavi 6,2 miliona pošiljaka na kućni prag. Grupa ima 156.500 zaposlenih koji razvrstavaju i dostavljaju pisma i pakete.

Početna satnica 16 eura

Prema riječima direktora pošte za pakete i pisma, firma aktivno zapošljava djelatnike koji su joj potrebni. “Radnike zapošljavamo prvenstveno u Njemačkoj, ali dijelom i u inostranstvu, posebno u Rumuniji i Poljskoj”, rekao je nedavno direktor. Cilj pošte je da njihovi radnici trajno ostanu u pošti, a ne samo na određeno vrijeme.

U navedenim zemljama firma radi s agencijama za pronalazak radnika.

Poštanska firma oglašava početnu satnicu od 16 eura i govori o “raznim dodacima”.

Definitivno postoje razlike u plaćama u dostavljačkoj i logističkoj industriji. Hermes ima najniže satnice, dok UPS plaća najbolje, navode njemački mediji a prenosi fenix-magazin.

Pročitajte još

DHL, Deutsche Post je jedan od najlakših načina da se zaposlite u Njemačkoj bez kvalifikacija, sa minimalnim poznavanjem njemačkog jezika, ako nemate stan i ako nemate još radnu vizu. Pogledajte koliku platu možete očekivati i kako se prijaviti za posao

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …