DOBIJATE DO 1.000 EURA BONUSA AKO PREPORUČITE NEKOGA: Njemačka firma radnicima satnicu od 16 eura plus bonus - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / DOBIJATE DO 1.000 EURA BONUSA AKO PREPORUČITE NEKOGA: Njemačka firma radnicima satnicu od 16 eura plus bonus

DOBIJATE DO 1.000 EURA BONUSA AKO PREPORUČITE NEKOGA: Njemačka firma radnicima satnicu od 16 eura plus bonus

Njemačka Pošta (Deutsche Post) je u stalnoj potrazi za kadrovima zbog čega radnicima nude različite bonuse i pogodnosti. Pomoć u pronalasku kadra traže od radnika, ali i od specijaliziranih agencija za traženje radnika prenosi fenix-magazin.

DHL – Deutsche Post hitno treba uspjeh u nadolazećem božićnom poslovanju, s jedanaest miliona isporuka paketa koji se očekuju za ovu grupaciju dnevno. Razlog tome je iznenađujuće snažan pad poslovanja cijele grupe posljednjih mjeseci. Prodaja i dobit u trećem tromjesečju ove godine bili su za petinu  ispod prošlogodišnjih brojki, pišu njemački mediji.

Ukoliko tražite posao u Njemačkoj, DHL je odlična prilika za početak vaše karijere. Ako imate termin u ambasadi, a treba vam ugovor o radu, DHL je odlična prilika a za posao se možete prijaviti pod sljedećim linkom.

ZA POSAO U DEUTSCHE POST DHL SE MOŽETE PRIJAVITI OVDJE

Stoga je veliki pritisak za postizanjem preokreta u najvažnijim poslovnim mjesecima u godini, barem na matičnom njemačkom tržištu.

U novembru i decembru poštanska služba očekuje kako će se količine paketa ponovno povećati u odnosu na prošlu godinu, unatoč nevoljkosti Nijemaca za kupovinom.

Online maloprodaja ove godine očekuje znatno nižu prodaju

Udruga e-trgovina i naručivanja poštom Njemačke trenutno govori o “kontinuiranoj visokoj učestalosti narudžbi, ali za manje iznose”.

Prema tome, jedan od tri online kupca kupuje u online trgovini više od jednom sedmično. Broj paketa je sve veći, ali je zarada iza njih sve manja.

DHL je daleko je najveća paketna služba u Njemačkoj

Kako bi ogromne količine paketa stigle do ulaznih vrata, poštansko preduzeće zapošljava oko 10.000 dodatnih sezonskih radnika i iznajmljuje oko 9.000 dostavnih vozila za vlastiti vozni park.

Pročitajte još

DHL, Deutsche Post je jedan od najlakših načina da se zaposlite u Njemačkoj bez kvalifikacija, sa minimalnim poznavanjem njemačkog jezika, ako nemate stan i ako nemate još radnu vizu. Pogledajte koliku platu možete očekivati i kako se prijaviti za posao

U svakom slučaju, Deutsche Post je u stalnoj potrazi za kadrovima na ovom području i ima različite pristupe.

Pod motom “Kolege zapošljavaju kolege” u pojedinim regijama poštanski službenici dobivaju 700 eura bruto za kandidata kojeg su preporučili, a koji se “dobro uklopio u tim”.

Novac se isplaćuje u dvije rate, četiri sedmice nakon što novi kandidat počne raditi i zatim ponovno nakon još pet mjeseci.

U pojedinim dijelovima zemlje pošta plaća 1.000 eura za uspješno novo zapošljavanje.

U prosječnom radnom danu paketna služba dostavi 6,2 miliona pošiljaka na kućni prag. Grupa ima 156.500 zaposlenih koji razvrstavaju i dostavljaju pisma i pakete.

Početna satnica 16 eura

Prema riječima direktora pošte za pakete i pisma, firma aktivno zapošljava djelatnike koji su joj potrebni. “Radnike zapošljavamo prvenstveno u Njemačkoj, ali dijelom i u inostranstvu, posebno u Rumuniji i Poljskoj”, rekao je nedavno direktor. Cilj pošte je da njihovi radnici trajno ostanu u pošti, a ne samo na određeno vrijeme.

U navedenim zemljama firma radi s agencijama za pronalazak radnika.

Poštanska firma oglašava početnu satnicu od 16 eura i govori o “raznim dodacima”.

Definitivno postoje razlike u plaćama u dostavljačkoj i logističkoj industriji. Hermes ima najniže satnice, dok UPS plaća najbolje, navode njemački mediji a prenosi fenix-magazin.

Pročitajte još

DHL, Deutsche Post je jedan od najlakših načina da se zaposlite u Njemačkoj bez kvalifikacija, sa minimalnim poznavanjem njemačkog jezika, ako nemate stan i ako nemate još radnu vizu. Pogledajte koliku platu možete očekivati i kako se prijaviti za posao

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …