Stan za najam je sve teže naći: Kućni ljubimci mogu, a djeca nisu dozvoljena! Zašto je to tako? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Stan za najam je sve teže naći: Kućni ljubimci mogu, a djeca nisu dozvoljena! Zašto je to tako?

Stan za najam je sve teže naći: Kućni ljubimci mogu, a djeca nisu dozvoljena! Zašto je to tako?

Najma stana za porodice sa djecom može u većim gradovima biti veliki problem?

Cijene nekretnina širom EU ‘divljaju’, kako za kupnju tako i onih za najam, zbog čega ih brojni podstanari jedva mogu priuštiti.

Bez obzira što su cijene otišle u nebo, potražnja je jako velika!

Platforme namijenjene najmu obiluju objavama ‘očajnih’ o potrazi za adekvatnim smještajem po relativno pristojnoj cijeni. Tu je još pregršt otežavajućih okolnosti.

Pročitajte još:

Za stan od 80 kvadrata u Njemačkoj morate zarađivati 8.000 eura mjesečno

Na primjer ‘izbacivanje’ podstanara za vrijeme sezone zbog isplatljivijeg dnevnog, turističkog najma, barem kada su u pitanju gradovi na obali, pa do uslova po broju članova, djece ili kućnih ljubimaca.

Međutim lakše je naći stan u kojem je dozvoljeno životinje “pet friendly”, ali ako imate djecu to vam može biti veliki problem.

Neki iznajmljivači razlog za to navode ranija loša iskustva sa porodicama koja imaju djecu, a na drugu stranu narod se pita dal je moguće da čovjeku smeta dijete?

Pročitajte još:

Život u Njemačkoj postaje neizdrživ, stanarine i režije preskupe za mnoge naše radnike

Nije novost da u oglasima izričito bude navedeno da podstanari sa djecom nisu dobrodošli, i upravo to stvara veliki problem porodicama koja imaju djecu mlađe uzrasti.

Mnogi iznajmljivači ništa ne navedu u oglasu ali kad im spomenete malu djecu, istog trenutka počinje izmotavanje i indirektno odbijanje, dok porodice koje imaju kućne ljubimce puno lakše nađu stan.

Upravo se čita:

Nova godina, donosi brojne promjene u Njemačkoj: Pogledajte šta se sve mijenja od 1. januara 2024. Ovi stanovnici Njemačke će dobivati više novca od naredne godine

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …