OVO JE IZNERVIRALO MNOGE NIJEMCE: Zarađuju skoro 4.000€ mjesečno, ušteđenih 10.000 eura, automobile u vrijednosti od 40.000 eura i dodatno traže pomoć od države - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / OVO JE IZNERVIRALO MNOGE NIJEMCE: Zarađuju skoro 4.000€ mjesečno, ušteđenih 10.000 eura, automobile u vrijednosti od 40.000 eura i dodatno traže pomoć od države

OVO JE IZNERVIRALO MNOGE NIJEMCE: Zarađuju skoro 4.000€ mjesečno, ušteđenih 10.000 eura, automobile u vrijednosti od 40.000 eura i dodatno traže pomoć od države

Muškarac iz Njemačke (28) i njegova partnerica (26) očekuju dijete. Par ima mjesečne prihode od gotovo 4.000 eura, ušteđevinu od 10.000 eura, automobile u vrijednosti od 40.000 eura. Unatoč tome, muškarac traži na koji način može ostvariti pomoć od države, jer je njegova partnerica trudna. Njegovo pitanje mnoge je iznerviralo prenosi fenix-magazin.

Kako je muškarac napisao u jednoj grupi na Facebooku, on i njegova nevjenčana partnerica zajedno imaju mjesečni prihod od 3.450 eura, od čega 500 eura izdvajaju za najam. Njegova partnerica je studentica koja prima stipendiju, dok je on u radnom odnosu.

Pročitajte još:

Vozač iz Njemačke poslao poruku kolegama “Lažu vas da je ovdje plata 4.500 eura”!

U detalje je opisao svoju situaciju

Objasnio je kako živi sa svojom nevjenčanom partnericom iako je ona prijavljena na drugoj adresi u drugom gradu.

“Imamo ušteđenih 10.000 eura u banci. Automobile u vrijednosti 40.000 eura smo prijavili na mene. Na kakvu pomoć sada imamo pravo”, zapitao je muškarac.

Naveo je još kako se boji kako će svi troškovi preći na njega kada stigne beba, te kako bi se on rado pripremio na vrijeme, te počeo odmah štedjeti. Naveo je kako se unatoč svemu raduje trudnoći.

Mnogi su burno reagovali

Njegova objava potaknula je mnoge na reakciju. Mali je bio broj onih koji su mu dali konkretan savjet.

S druge strane, veliki broj internet korisnika iznenađen je što uopšte traži pomoć s obzirom na primanja. Mnogi su mu napisali kako ima dovoljno novca za život, te kako ne razumiju zašto tražiti pomoć od države.

Pojedinci su mu savjetovali prodaju automobila ili pronalazak dodatnog posla prenosi fenix-magazin.

Pročitajte još:

NAJPLAĆENIJA I NAJMANJE PLAĆENA ZANIMANJA U NJEMAČKOJ: Evo koji radnici se mogu pohvaliti zaradom od gotovo 100.000 eura, a ko zarađuje ispod 40.000 eura godišnje?

Loading

O urednik

Također pogledajte

Obratite pozornost na ovo ako imate račun u banci u Njemačkoj. Pogođeno 82 posto klijenata:

Banke u Njemačkoj povećavaju naknade za tekuće račune. Poskupljenjem su pogođeni klijenti gotovo svih banaka. …