Ovdje je moguće zaraditi najveće plate u Njemačkoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Ovdje je moguće zaraditi najveće plate u Njemačkoj

Ovdje je moguće zaraditi najveće plate u Njemačkoj

Cijene nastavljaju rasti, a inflacija sada doseže neviđene razine. Cijene u supermarketima i diskonterima očito su na granici. Samo jedno se ne povećava: plate za rad. Ali, ova dva grada u Njemačkoj nude najveće plate, piše Fenix magazin

Na prvom mjestu je Minhen. U njemu se u prosjeku zaradi 56.250 eura bruto godišnje. Štutgart je na drugom mjestu u nacionalnom natjecanju za najviše plate s 54.500 eura bruto, prenosi Fenix magazin.

Gledajući same savezne zemlje, Baden-Württemberg prednjači i kada je riječ o najboljim platama.

Prema statistikama poznatog portala za zapošljavanje, ova savezna zemlja je na trećem mjestu po zaradi. Trenutno više novca samo zarađuju oni koji žive u Hamburgu i Hessenu.

Savezne zemlje Mecklenburg-Zapadno Pomorje i Saska-Anhalt na začelju. Ovdje se u prosjeku zaradi ‘samo’ 36.500 eura godišnje.

Jedan od razloga zašto Štutgart i Baden-Württemberg imaju najveće plate svakako je jaka automobilska industrija. I BMW i Mercedes-Benz imaju sjedište u toj saveznoj zemlji gdje zapošljavaju mnogo ljudi.

Pročitajte još:

EVO KOLIKO GASTARBAJTERI ZARAĐUJU U NJEMAČKOJ: Ovo je detaljan spisak zanimanja i mjesečnih plata, a za većinu poslova ne treba ni znanje jezika

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …