U Njemačkoj isključen bus sa 70 putnika za BiH: Retrovizori vezani vezicama, porozne gume, loše kočnice… - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / U Njemačkoj isključen bus sa 70 putnika za BiH: Retrovizori vezani vezicama, porozne gume, loše kočnice…

U Njemačkoj isključen bus sa 70 putnika za BiH: Retrovizori vezani vezicama, porozne gume, loše kočnice…

Policija Karlsruhea objavila je da su u petak popodne iz saobraćaja isključili nesiguran autobus koji se iz Dortmunda kretao ka Neumu u Bosni i Hercegovini.

Kako su naveli, na autobuskoj stanici u Karlsruheu uočili su autobus na sprat sa 70 putnika koji je bio u jako lošem stanju. Policajci ističu kako su tehnički nedostaci bili očigledni, nabrajajući da je šoferšajba bila puknuta, gume loše, a da su retrovizori bili pričvršćeni samo vezicama.

“Pažljiviji pogled na autobus otkrio je dodatne nedostatke, kao što je više napuknuća glavnog okvira, porozne gume kao i katastrofalno stanje kočnica i nadolazeći kvar na stražnjoj osovini upravljanja. Nakon provjere vještaka za motorna vozila, dalja vožnja je odmah zabranjena, a vozilo je takođe naloženo da se stavi van pogona”, saopćeno je iz policije.

Tokom inspekcijskih mjera, službenici su, pored ozbiljnih tehničkih nedostataka, utvrdili i da su trojica vozača, starosti od 50 do 55 godina, u velikoj mjeri prekoračili dozvoljeno vrijeme vožnje, odnosno da su prekoračili broj sati koji smiju provesti u vožnji.

“Prvobitno nerazumijevanje putnika o kontroli se potpuno promijenilo kada su shvatili razmjere okolnosti. Nakon što su vozači platili četverocifrenu kaznu i organizirali zamjenski autobus sa odmornim vozačem, još uvijek zaprepašteni putnici nakon nekoliko sati konačno su mogli nastaviti put prema Bosni i Hercegovini”, kazali su iz policije Karlsruhea.

Prije nekoliko mjeseci se u Njemačkoj dogodilo slično isključenje bosanskog autobusa iz saobraćaja, a dešavalo se i da dođe do samozapaljenja.

Ovo nije prvi put da Njemačka policija isključi iz saobraćaja autobuse sa balkana, pročitajte još:

KATASTROFALNO STANJE AUTOBUSA! Njemačka policija isključila iz saobraćaja autobus iz BiH

Autobus koji je prevozio putnike iz Bosne za Minhen, zapalio se u Sloveniji putnici se na vrijeme spasili

Loading

O urednik

Također pogledajte

SUPER VIJEST ZA DOSTA STANOVNIKA U NJEMAČKOJ: u planu je jednokratna financijska pomoć od 1.000 eura

Za primatelje Bafög naknada u Njemačkoj u budućnosti će biti dostupno više novca. Dobra je …