ŽELITE LI POSAO U NJEMAČKOJ? BMW planira zaposliti 6.000 radnika - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / ŽELITE LI POSAO U NJEMAČKOJ? BMW planira zaposliti 6.000 radnika

ŽELITE LI POSAO U NJEMAČKOJ? BMW planira zaposliti 6.000 radnika

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW završava fazu otpuštanja radnika i planira otvoriti 6.000 novih radnih mjesta u idućoj godini, najavio je predsjednik uprave Oliver Zipse u razgovoru za njemačke medije.

Era automobila s unutarnjim sagorijevanjem u fabrici u Minhenu završava 2027. godine. Do tada će, godinu dana, paralelno s fabričke trake izlaziti električna vozila i serija 3.

Kompanija je dobrano odmakla u preobrazbi poslovanja, pripremila je pogone za e-mobilnost i očekuje rast prodaje i u 2024. godini, rekao je Zipse za list Münchner Merkur.

“Zato ćemo iduće godine povećati našu radnu snagu do pet posto”, dodao je.

BMW trenutno ima oko 120.000 zaposlenih nakon što je prethodnih godina otpustio oko 6.000 radnika. Novi su radnici potrebni zbog velike potražnje za novim električnim modelima, objasnio je Zipse.

Nova radna mjesta otvaraju se prvenstveno u Njemačkoj, istaknuo je glasnogovornik BMW-a. Model i4 proizvodi se u Minhenu, a SUV iX u Dingolfingu.

Pročitajte još:

Evo gdje BMW gradi novu fabriku i obećava 3.000 radnih mjesta u novom pogonu za montažu te evo kakve plate nudi:

Kompanija traži stručnjake za istraživanje baterija, automatiziranu vožnju, razvoj softvera i IT sigurnost, kao i IT arhitekte za baze podataka i sistema računarstva u oblaku te programere aplikacija za infotainment i zabavu.

U proizvodnji se traže i radnici za elektroodržavanje i za upravljanje postrojenjima.

Zipse je ipak upozorio da bi potražnju mogao zakočiti nedovoljan broj punionica za električne automobile.

“U Evropi broj električnih automobila trenutno raste pet puta brže od infrastrukture”, upozorio je čelnik njemačke firme i zato se odlučno protivi zabrani vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem.

“To bi najveću njemačku industriju neizbježno gurnulo u scenarij pada”, drži Zipse.

Po njegovom bi se mišljenju ciljevi smanjenja emisije CO2 trebali povezati sa obvezujućim ciljevima izgradnje infrastrukture za punjenje električnih automobila.

Drugi je izazov trenutna globalna nestašica čipova, iako Zipse vjeruje da će taj problem biti riješen za godinu dana, s obzirom na kontinuirana ulaganja.

“Očekujem da će se situacija do kraja iduće godine uglavnom normalizirati”, rekao je šef BMW-a.

ZA POSAO U BMW-u SE MOŽETE PRIJAVITI OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

KUPITI VLASTITU NEKRETNINU U NJEMAČKOJ, NIKAD NIJE BILO SKUPLJE. Ovo su prosječni iznosi kredita, kamata i rokovi otplate koje banke nude

Nešto malo manje od 300.000 eura u prosjeku, stanovnici Njemačke ponovno posuđuju rekordne iznose od …