Njemačka uvodi posebnu debitnu karticu kojom će dijelu stanovništva kontrolirati potrošnju - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemačka uvodi posebnu debitnu karticu kojom će dijelu stanovništva kontrolirati potrošnju

Njemačka uvodi posebnu debitnu karticu kojom će dijelu stanovništva kontrolirati potrošnju

Njemačke savezne države, od kojih su neke samostalno uvele takve potrošačke kartice, zalagale su se zakon na nacionalnoj razini.

Njemačka je u petak otvorila put prema uvođenju posebne debitne kartice koja ograničava kako i gdje tražitelji azila mogu trošiti dobiveni novac, što predstavlja zaokret prema strožoj migrantskoj politici.

Tri parlamentarne skupine koalicijske vlade kancelara Olafa Scholza dogovorile su se o nacrtu zakona koji će ići na izglasavanje u donjem domu parlamenta, nakon što su Zeleni podržali nacrt nakon nekoliko višemjesečnih pregovora.

Njemačke savezne države, od kojih su neke samostalno uvele takve potrošačke kartice, zalagale su se zakon na nacionalnoj razini.

O kartici, osmišljenoj da kontrolira sredstva tražitelja azila i spriječi prijenos novca u inozemstvo, odavno se raspravljalo kao o načinu da se smanje novčani izdaci, za koje koalicijski partner Slobodni demokrati (FDP) smatra da motiviraju migrante da dođu u Njemačku.

Kancelar Scholz i njegovi Socijalni demokrati (SPD) pokušavaju smanjiti broj tražitelja azila kako bi se smanjila podrška birača krajnje desnoj Alternativi za Njemačku (AfD) prenosi poslovni.hr.

Loading

O urednik

Također pogledajte

SUPER VIJEST ZA DOSTA STANOVNIKA U NJEMAČKOJ: u planu je jednokratna financijska pomoć od 1.000 eura

Za primatelje Bafög naknada u Njemačkoj u budućnosti će biti dostupno više novca. Dobra je …