Smijete li roštiljati na balkonu u Njemačkoj? Evo kada vas ovo zadovoljstvo može koštati 25.000 eura - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Smijete li roštiljati na balkonu u Njemačkoj? Evo kada vas ovo zadovoljstvo može koštati 25.000 eura

Smijete li roštiljati na balkonu u Njemačkoj? Evo kada vas ovo zadovoljstvo može koštati 25.000 eura

U Njemačkoj postoji novo pravilo koje utiče na roštiljanje na balkonu. Pažnja prema komšijama i poštovanje važećih pravila ključni su za izbjegavanje kazni.

Građani koji žele roštiljati na balkonu moraju se pridržavati ovog novog pravila. Novo pravilo moglo bi dovesti do vala kazni, piše Fenix-magazin.

Visoke kazne za roštiljanje na balkonu

Proljeće je u punom zanosu, a to također znači da je vrijeme za zabave uz roštilj. Iako roštiljanje nije dopušteno u mnogim parkovima, vlastito dvorište čini se jednostavnom alternativom. Ali za one koji ti žele učiniti na vlastitom balkonu, postoje potencijalni problemi. Razlog za to je jednostavan: nije dopušteno sve što primamljivo miriše i ukusno je, pišu njemački mediji.

Roštiljanje na balkonu ili u vrtu u pravilu je dopušteno osim ako ugovorom o najmu nije drugačije navedeno. Ali ovdje leži prvi problem: ako komšije uznemirava dim ili buka, zabava s roštiljem može brzo dovesti do kazni.

Do 25.000 eura za korištenje roštilja na drveni ugalj

To postaje posebno problematično s roštiljem na drveni ugalj. Previše dima može ne samo stvarati neugodnosti komšijama, već i kršiti zakone o zaštiti okoline. Mogu se izreći novčane kazne do 25.000 eura ako pečenje na roštilju uzrokuje štetu okolini. Ali to nije sve: učestalost pečenja na roštilju također može dovesti do sudskih sporova.

Sudske presude daju okvirnu sliku o tome koliko često mjesečno i kojim danima je dopušteno roštiljanje. Ipak, građani trebaju pripaziti da ne izazovu ozbiljne probleme, navode njemački mediji.

Stručnjaci preporučuju da uvijek budete pažljivi prema svojim komšijama i da se pridržavate važećih propisa. Jer iako je ljeti primamljivo, pečenje na roštilju može biti skupo.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Radnika iz Bosne uhavtio ZOLL, radio na crno u Njemačkoj, evo šta se desilo:

Pripadnici njemačke carine iz Odjeljenja za kontrolu rada na crno protekle sedmice su izvršili nekoliko …