Tražite posao u Njemačkoj, evo kako se uspješno prijaviti - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Tražite posao u Njemačkoj, evo kako se uspješno prijaviti

Tražite posao u Njemačkoj, evo kako se uspješno prijaviti

Uspješna prijava na posao zahtijeva pažljivo planiranje i izvođenje nekoliko ključnih koraka. Evo nekoliko savjeta kako se uspješno prijaviti na posao:

 1. Istraživanje poslodavca:
  • Proučite firmu ili organizaciju kod koje se prijavljujete. Razumijevanje njihovih vrijednosti, misije i poslovnih ciljeva pomoći će vam prilagoditi vašu prijavu njihovim potrebama.
 2. Prilagodite biografiju i motivacijsko pismo (Lebenslauf i Anschreiben):
  • Vaša biografija treba biti prilagođen zahtjevima posla za koji se prijavljujete. Isto tako, motivacijsko pismo treba jasno izraziti vašu strast i relevantne vještine koje nudite.
  • Ako Vam treba biografija / životopis i motivacijsko pismo možete nas kontaktirati OVDJE
 3. Istaknite relevantne vještine:
  • Fokusirajte se na vještine koje su posebno relevantne za posao. Koristite konkretne primjere iz prošlih iskustava kako biste pokazali kako ste ih uspješno primijenili.
 4. Slijedite upute za prijavu:
  • Pazite da pažljivo pročitate upute za prijavu i slijedite ih. Ovo može uključivati ​​određeni format dokumenta, specifične informacije ili dodatne materijale.
 5. Istaknite postignuća:
  • Navedite konkretna postignuća iz prethodnih poslova ili projekata. Ovo može pomoći poslodavcu da stvori sliku vaše učinkovitosti i doprinosa.
 6. Izgradite profesionalni online profil:
  • Ažurirajte svoje profile na profesionalnim mrežama poput LinkedIna. Dodajte informacije o svojim postignućima, vještinama i preporukama.
 7. Pripremite se za intervju:
  • Ako dobijete poziv na intervju, temeljito se pripremite. Proučite često postavljana pitanja, razmislite o svojim odgovorima i vježbajte s prijateljima ili porodicom.
 8. Pokažite entuzijazam:
  • U svojoj prijavi i tokom intervjua pokažite svoj entuzijazam za posao i firmu. Poslodavci cijene motivirane kandidate.
 9. Pratite status prijave:
  • Nakon što pošaljete prijavu, pratite status ili eventualno pošaljite pristojan e-mail kako biste izrazili svoj interes i saznali više o procesu selekcije.
 10. Budite strpljivi i uporni:
  • Proces selekcije može potrajati. Budite strpljivi i, ako je potrebno, slijedite upute o kontaktiranju nakon određenog vremena.

Pridržavanje ovih koraka povećava vaše šanse za uspješnu prijavu na posao. Važno je pokazati profesionalizam, prilagoditi se potrebama poslodavca i jasno istaknuti svoje vještine i motivaciju.

Ako Vam treba biografija / životopis i motivacijsko pismo možete nas kontaktirati OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

(VIDEO) Evo šta se desi ako bosancu ne platite za njegov rad. Majstor Muhamed nije dobio novac, pa je krenulo razbijanje!

Tokom jučerašnjeg dana dogodio se nemili događaj u Pećigradu kod Velike Kladuše u kojoj vlasnici …