Njemci imaju strah od Donald Trumpa - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ZANIMLJIVOSTI / Njemci imaju strah od Donald Trumpa
donald trump

Njemci imaju strah od Donald Trumpa

Nijemci više strahuju od Donalda Trumpa nego od migracija i terorizma, pokazuje studija o strahovima Nijemaca objavljena u četvrtak.

“Šezdeset i devet posto ispitanih najviše strahuje od opasnosti koju sa sobom donosi politika Donalda Trumpa. Američki predsjednik Nijemcima više utjeruje strah u kosti nego posljedice izbjegličke politike (63 posto) ili terorizam (59 posto)”, proizlazi iz studije osiguravajućeg društva R+V pod nazivom “Strahovi Nijemaca”.

“Na vrhu strahova Nijemaca nalaze prije svega političke teme, kako na unutarnjem tako i na vanjskom planu”, rekla je prilikom predstavljanja studije u Berlinu Brigitte Roemstedt, voditeljica informativnog centra R+V osiguranja.

Dosad niti jedna tema u ispitivanju strahova Nijemaca nije zabilježila tako visoke vrijednosti kao strah od politike Donalda Trumpa.

Na listi strahova Nijemaca se nalazi i strah od prirodnih nepogoda (56 posto), štetnih tvari u namirnicama (55 posto) te da će u starosti postati ovisni o tuđoj njezi (52 posto), prenosi Hina.

Stručnjaci strah od Donalda Trumpa ne smatraju pretjeranim.

“On u velikoj mjeri na međunarodnom planu skrbi za nesigurnost i destabilizaciju”, smatra politolog Manfred Schmidt sa sveučilišta u Heidelbergu.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *