Njemci imaju strah od Donald Trumpa - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ZANIMLJIVOSTI / Njemci imaju strah od Donald Trumpa
donald trump

Njemci imaju strah od Donald Trumpa

Nijemci više strahuju od Donalda Trumpa nego od migracija i terorizma, pokazuje studija o strahovima Nijemaca objavljena u četvrtak.

“Šezdeset i devet posto ispitanih najviše strahuje od opasnosti koju sa sobom donosi politika Donalda Trumpa. Američki predsjednik Nijemcima više utjeruje strah u kosti nego posljedice izbjegličke politike (63 posto) ili terorizam (59 posto)”, proizlazi iz studije osiguravajućeg društva R+V pod nazivom “Strahovi Nijemaca”.

“Na vrhu strahova Nijemaca nalaze prije svega političke teme, kako na unutarnjem tako i na vanjskom planu”, rekla je prilikom predstavljanja studije u Berlinu Brigitte Roemstedt, voditeljica informativnog centra R+V osiguranja.

Dosad niti jedna tema u ispitivanju strahova Nijemaca nije zabilježila tako visoke vrijednosti kao strah od politike Donalda Trumpa.

Na listi strahova Nijemaca se nalazi i strah od prirodnih nepogoda (56 posto), štetnih tvari u namirnicama (55 posto) te da će u starosti postati ovisni o tuđoj njezi (52 posto), prenosi Hina.

Stručnjaci strah od Donalda Trumpa ne smatraju pretjeranim.

“On u velikoj mjeri na međunarodnom planu skrbi za nesigurnost i destabilizaciju”, smatra politolog Manfred Schmidt sa sveučilišta u Heidelbergu.

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *