Nijemci traže hitno radnike: Plata 2.800 eura, iskustvo i jezik nisu uslov. Prijaviti se mogu EU i NON EU državljani - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / Nijemci traže hitno radnike: Plata 2.800 eura, iskustvo i jezik nisu uslov. Prijaviti se mogu EU i NON EU državljani

Nijemci traže hitno radnike: Plata 2.800 eura, iskustvo i jezik nisu uslov. Prijaviti se mogu EU i NON EU državljani

Sve više bh. građana odlazi na rad u Njemačku. Kada se vide ponude tamošnjih kompanija, onda nije teško shvatiti zašto je to tako.

Ove kompanije nude unosne plate za radnike od kojih se, s druge strane, često ne traži nikakvo iskustvo, pa čak ni poznavanje jezika. 

Jedan od primjera je oglas koji je trenutno aktuelan, u kojem se traže radnici koji bi radili na montaži solarnih panela u Njemačkoj.

Plata koje nudi ide do 2.800 eura neto. Jasno je da se nijedna bh. kompanija ne može takmičiti s takvim uslovima, te zbog čega je našim firmama skoro pa nemoguće zadržati radnu snagu.

Spomenuta njemačka firma čak dolazi u BiH po radnike, što znači da je njihovo samo da se prijave za posao.

– Pozivamo vas na razgovor za posao montera solarnih panela u Njemačkoj. Razgovor će se održati u Tuzli od 14. do 18. novembra. Prijaviti se mogu EU i NON EU državljani. Plata: 2.400 – 2.800 eura (neto). Poznavanje njemačkog jezika poželjno, ali nije uslov – navode iz ove kompanije.

Također, u oglasu se ne navodi ni da je za posao potrebno iskustvo.

Jasno je da će država BiH i domaći privrednici morati uraditi mnogo više na zaustavljanju odliva radne snage ukoliko želimo zadržati radnike u BiH pored ovakvih ponuda iz iznostranstva.

Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *