Odlična prilika za njegovatelje i medicinare za rad u klinikama, centrima za rehabilitaciju i staračkim domovima u Njemačkoj preko projekta "Ekspertska migracija" njemačke firme DEKRA - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / MEDICINA / Odlična prilika za njegovatelje i medicinare za rad u klinikama, centrima za rehabilitaciju i staračkim domovima u Njemačkoj preko projekta “Ekspertska migracija” njemačke firme DEKRA
medicinska sestra

Odlična prilika za njegovatelje i medicinare za rad u klinikama, centrima za rehabilitaciju i staračkim domovima u Njemačkoj preko projekta “Ekspertska migracija” njemačke firme DEKRA

O projektu Ekspertska migracija
Ekspertska migracija je projekat njemačke firme DEKRA i predstavlja pripremu medicinskih sestara i tehničara za rad u klinikama, centrima za rehabilitaciju i staračkim domovima u Njemačkoj.

Ekspertska migracija kombinuje model zapošljavanja i obuke. Zapošljavanje kroz sticanje kvalifikacija podrazumjeva jezičku i profesionalnu pripremu već kvalifikovanih (sa diplomom) medicinskih sestara i tehničara u Bosni i Hercegovini.

USLOVI ZA UKLJUČIVANJE U PROJEKAT:
Medicinska sestra/tehničar opšteg, ginekološko-akušerskog ili pedijatrijskog smjera
Položen državni ispit ili započet pripravnički staž
ŠTA NUDIMO:
Besplatna obuka njemačkog jezika do nivoa B2 Pflege

Ekspertska migracija Vam nudi besplatno učenje njemačkog jezika od A1 do B2 Pflege (njegovateljski).

Kandidati imaju priliku da nastavu posjećuju na dva načina:

u učionici
online (učenje na daljinu)
Kvalitet nastave na našim kursevima garantovan je ne samo stručnim kadrom koji čine diplomirani germanisti sa iskustvom u predavanju, već i kvalitetom i metodikom same nastave.

Naši profesori njemačkog jezika su licencirani ispitivači i kontinuirano se usavršavaju u skladu sa trendovima i zahtjevima njemačkog medicinskog sistema.

Koristeći najsavremenije nastavne metode došli smo do optimalnog rezultata gdje se za kratak vremenski period uspješno usvajaju sve potrebne vještine.

BESPLATNA PRIPREMA ZA POLAGANJE NOSTRIFIKACIONOG ISPITA
U okviru projekta Ekspertska migracija pruža se sva neophodna pomoć i podrška prilikom nostrifikacije diplome:

Prikupljanje dokumentacije neophodne za započinjanje procesa nostrifikacije
Obezbeđenje registrovanog sudskog tumača za njemački jezik
Sprovođenje stručne pripremne nastave za polaganje nostrifikacionog ispita
Stručna pripremna nastava za polaganje nostrifikacionog ispita se sprovodi u autentičnim uslovima, posredstvom sve tehničke opreme (lutka, instrumenti, krevet…) i pod okriljem stručnjaka iz oblasti medicine sa višegodišnjim iskustvom u edukaciji medicinskih tehničara, koji imaju savršen uvid u sam ispit.

Prolaznost naših kandidata govori u prilog kvalitetu pripremne nastave za nostrifikaciju.

SIGURAN POSAO KOD JEDNOG OD VIŠE OD 50 POSLODAVACA U NJEMAČKOJ
Ekspertska migracija pokriva sve faze zapošljavanja:

priprema idealnog CV-a i pratećih dokumenata
priprema za intervju sa poslodavcima
potpisivanje ugovora
apliciranje za vizu
odlazak kod poslodavca.
Intervjui se obavljaju u Bosni i Hercegovini, a ukoliko se obje strane usaglase (i kandidat i poslodavac) potpisuje se ugovor. Prednost ovog Projekta je u tome što je moguće upoznati poslodavca prije samog odlaska, a potpisani ugovor garantuje sigurnost i dogovorene uslove rada.

Učešćem u Projektu Ekspertska migracija kandidati sami biraju poslodavce sa mogućnošću rada na cijeloj teritoriji Njemačke.
U skladu sa važećim propisima u zemljama učesnicama Projekta, posredovanje u zapošljavanju se obavlja bez uzimanja provizije, odnosno besplatno je za kandidate Projekta.
Tel: +387 65 810 950
Email: info@ekspertskamigracija.ba

Ostale informacije vezano za konkurs možete pogledati OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

🇩🇪 POSAO U NJEMAČKOJ! 🔶 Nudimo puno pogodnosti, među kojima su: odlična plaća, vaš osobni agent, kome se možete obratiti za svaki problem, plaćen put, te mnoge druge pogodnosti. 🔷 Poznavanje njemačkog jezika na minimalnoj A2 komunikacijskoj razini je osnovni uvjet. 📞 Prijavite se pozivom na broj naveden na slici, putem maila office@systemduo.com, ili nas jednostavno posjetite u našoj kancelariji na adresi Pul Vele Crikve 1 u Rijeci, kancelarija broj 307. Radujemo se zajedničkoj suradnji!

🇩🇪 POSAO U NJEMAČKOJ!🔶 Nudimo puno pogodnosti, među kojima su: odlična plaća, vaš osobni agent, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *