Zašto mladi napuštaju BiH: “Roditelji smo djeteta koje nam nedostaje, ali neka ga tamo” - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ZANIMLJIVOSTI / Zašto mladi napuštaju BiH: “Roditelji smo djeteta koje nam nedostaje, ali neka ga tamo”
anketa u sarajevu

Zašto mladi napuštaju BiH: “Roditelji smo djeteta koje nam nedostaje, ali neka ga tamo”

Pitali smo građane Sarajeva da nam odgovore na pitanje ko je odgovoran za odlazak mladih iz države, a njihove odgovore možete čuti u video prilogu koji smo pripremili

Odlazak mladih u inostranstvo, najčešće u zemlje Europske unije, u potrazi za boljim životom, poslovnim prilikama ili obrazovanjem, problem je koji već godinama potresa Bosnu i Hercegovinu, ali i ostale zemlje Balkana.

Ipak, čini se da se u posljednjih nekoliko godina odlazak mladih intenzivirao.

Iako su podaci nepotpuni, neki izvori navode da je BiH od 2013. godine napustilo više od 150.000 osoba. Podaci su to Unije za održivi povratak i integracije u BiH, a brojka obuhvata iseljavanja do oktobra 2017. godine.

Pitali smo građane Sarajeva da nam odgovore na pitanje ko je odgovoran za odlazak mladih iz države, a njihove odgovore možete čuti u video prilogu koji smo pripremili.

Poruku mladima poslao je i jedan od najvećih bh. sportista, bivši NBA igrač i predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirza Teletović.

 1,883 total views,  2 views today

O urednik

Također pogledajte

reichstag

ZNATNE PROMJENE: Objavljen plan kako Njemačka planira olakšati dolazak radnika, ovo morate znati ako želite raditi u Njemačkoj

Njemačkoj je hitno potrebna stručna radna snaga – to će biti jedna od tema sutrašnjeg …

Leave a Reply

Your email address will not be published.