Njemačka planira prepoloviti dječiji doplatak za djecu iz država bivše Jugoslavije - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemačka planira prepoloviti dječiji doplatak za djecu iz država bivše Jugoslavije
euro medo

Njemačka planira prepoloviti dječiji doplatak za djecu iz država bivše Jugoslavije

Njemačka planira prepoloviti doplatak za djecu iz država bivše Jugoslavije, iznosi koji se slijevaju na račune njihovih roditelja će se u najboljem slučaju prepoloviti.

U Njemačkoj se ponovno aktualiziralo smanjenje dječjeg doplatka za djecu koja žive u inozemstvu nakon što su lokalni čelnici upozorili na porast broja djece iz te kategorije u ovoj godini, posebice iz zemalja istočne Europe, što predstavlja teret za budžet, ali i otvara pitanje zloporabe, odnosno kontroverzne prakse ‘turizma za socijalne benefite’, kad se građani iz siromašnije EU države sele u bogatiju kako bi profitirali od socijalnih davanja.

Šefica SPD-a Andrea Nahles najavila je sastanak s gradonačelnicima najpogođenijih gradova, a njihove riječi potvrdili su u njemačkom ministarstvu financija objavom da su u lipnju pomogli rekordnom broju mališana u inozemstvu, njih 268.336. Ta brojka predstavlja povećanje od 10 posto u odnosu na 2017. i veliki skok od 2007. godine, kad je samo 61.615 djece u inozemstvu primalo njemački dječji doplatak.

U brojkama, najviše djece s njemačkim dječjim doplatkom živi u Poljskoj, a slijede Hrvatska i Rumunjska (u svakoj po 17 hiljada). Za prvo i drugo dijete isplaćuje se po 194 eura, za treće dijete 200, a za četvrto i svako iznad toga po 225 eura mjesečno, što je, smatraju, previše za djecu u inozemstvu.

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *