Izjava Ministra vanjskih poslova Njemačke šokirala region: Odluka o bombardovanju Srbije je bila ispravna - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ZANIMLJIVOSTI / Izjava Ministra vanjskih poslova Njemačke šokirala region: Odluka o bombardovanju Srbije je bila ispravna

Izjava Ministra vanjskih poslova Njemačke šokirala region: Odluka o bombardovanju Srbije je bila ispravna

Njemački ministar vanjskih poslova: Odluka o bombardovanju Srbije je bila ispravna
Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas rekao je za list Stuttgarter Nachrichten kako je uloga Njemačke u NATO-ovom bombardovanju Srbije, odnosno tadašnje Savezne Republike Jugoslavije prava akcija i reakcija na ono šta se 1999. dešavalo na Kosovu.
Povodom 20. godišnjice bombardovanja SRJ, Mass je kazao kako još uvijek vjeruje da je uloga Berlina tada bila ispravna.

“Naravno, vojna intervencija bi uvijek trebala biti posljednja opcija, ali tada smo svjedočili ogromnom kršenju ljudskih prava uključujuć masovno ubijanje. Ne želim da znam šta bi se dalje dešavalo danismo reagovali”, rekao je Maas.

Podsjećamo, bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije počelo je 24. marta 1999. godine kao posljednji pokušaj pritiska na vlasti u Beogradu predvođene Slobodanom Miloševićem, a u cilju povlačenja srpskih snaga sa Kosova gdje su počinjeni ratni zločini protiv albanskog civilnog stanovništva.

Bombardovanje je trajalo tri mjeseca, a jugoslovenska vojska se naposljetku povukla iz tadašnje južne srbijanske pokrajine.

Izvor: klix.ba

Loading

O urednik

Također pogledajte

Uprkos velikoj potražnji, u Njemačkoj je 1,9 miliona praznih stanova.

Prema zvaničnim statističkim podacima, u Njemačkoj je do 15. maja registrirano 1,9 miliona praznih stanova, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *