Ko kaže da se u Njemačkoj ne može zaraditi dosta novca? Doselio se prije sedmicu dana i već zaradio 1500€ - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Ko kaže da se u Njemačkoj ne može zaraditi dosta novca? Doselio se prije sedmicu dana i već zaradio 1500€
euro

Ko kaže da se u Njemačkoj ne može zaraditi dosta novca? Doselio se prije sedmicu dana i već zaradio 1500€

Ko kaže da se u Njemačkoj ne može zaraditi puno novca za malo rada, taj se vara. Ante Linić iz Osijeka je prije desetak dana doselio u Njemačku i našao posao koji mu omogućuje zaradu od 1 500 eura po sedmici.

– Super mi je, ne radim puno, kuhar sam u jednom restoranu, ali kako Nijemci nemaju naviku jesti po danu jer puno rade, tako ja nemam baš puno posla. U Njemačkoj se radi od jutra pa skoro do mraka, odnosno bilo bi do mraka da se nije neki dan pomjerio sat, pa jako kasno dođu u restoran, a možda ni tada ako su preumorni, otkriva Ante.

Ante se tako uvjerio da je ipak istina ono što Hrvati u domovini misle, a Hrvati u iseljeništvu uporno pokušavaju opovrgnuti, a to je da se u Njemačkoj malo radi, a puno zaradi.

NAPOMENA: Tekst je na današnji dan prošle godine izvazvao odlične i pozitivne reakcije, pa ga ove godine ponavljamo. Dok ga budete čitali, imajte na umu da je danas 1. April!

Izvor: fenix-magazin.de

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *