Njemački bundesligaš Borussia Dortmund je prema zvaničnim podacima klub s najvećom posjetom na svijetu - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemački bundesligaš Borussia Dortmund je prema zvaničnim podacima klub s najvećom posjetom na svijetu
navijaci borusie

Njemački bundesligaš Borussia Dortmund je prema zvaničnim podacima klub s najvećom posjetom na svijetu

Borussia Dormund ima najveću posjetu na svijetu
Njemački bundesligaš Borussia Dortmund je prema zvaničnim podacima klub s najvećom posjetom na svijetu u posljednjih pet godina.
CIES Football Observatory je analizirao posjetu u 51 ligi u 42 zemlje te je ustanovljeno da Dortmund ima najbolju posjetu s prosjekom od 80.230 navijača po utakmici.

Na drugom mjestu se nalazi Manchester United koji je u prosjeku gledalo 75.218 navijača. Treća pozicija je pripala Barceloni s prosječnom posjetom od 74.876 navijača.

Potom slijede Bayern, Real Madrid, Schalke, Arsenal, Hamburg, Stuttgart, Atlanta UTd, Borussia M’gladbach, Manchester City, Newcastle, Benfica, Ajax, Cltic, Hertha i Glasgow Rangers.

Izvor: klix.ba

 1,053 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Automobilska industrija u Njemačkoj ostvaruje izvanredne poslovne rezultate. Evo kolike su plate i kako do posla u toj industriji:

Automobilska branša ostvaruje izvanredne poslovne rezultate. Pogotovo proizvođači iz premium sektora. Porast prodaje se bilježi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.